نیک ذات
عدم وجود حلیت در سفره‌ها
۱۳۹۶-۰۶-۲۷
دبیر علمی اولین همایش فرآورده های حلال: از پژوهش در حلیت غذا غفلت شده و در جمهوری اسلامی کمتر سفره غذایی داریم که مشکل حلیت و حرمت در آن نباشد.


حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد طباطبایی، عضو هیئت علمی و مسئول نهاد رهبری دانشگاه پزشکی مشهد و دبیر علمی اولین همایش فرآورده‌های حلال در دومین پیش نشست این همایش که ۲۶ شهریورماه در محل موسسه مطالعات راهبردی نور برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آیات قرآن، ارتکاب به گناهان باطنی بر مأکولات حرام صدق می‌کند.
وی ادامه داد: اثر خوردن مردار بر جسم فرد آنی نیست، اما آثار و پیامد آن در دراز مدت بر روح انسان غیر قابل انکار است.
طباطبایی افزود: بر اساس آیات و روایات اگر از خوردنی اهل شرک استفاده شود، به مشرکان ملحق خواهی شد و لذا بهره بردن از خوردنی حرام، اثم، فسق و ملحق شدن به شرک را همراه دارد.
دبیر علمی همایش فرآورده های حلال بیان کرد: از پرداختن به حوزه پژوهش در حلیت غذا غفلت شده و در جمهوری اسلامی کمتر سفره غذایی داریم که مشکل حلیت و حرمت در آن نباشد.
وی با اشاره به اینکه سفره امروز از سنتی خارج و به صنعتی رسیده، تصریح کرد: اکثر خوراکی‌های صنعتی از مواد افزودنی متعددی است که بیشتر آن در خارج تولید می‌شود که ثبت منبع نداشته و منشا آن مبهم است.
طباطبایی با بیان اینکه در تولید ژلاتین داخلی موفقیت چندانی نداشته‌ایم، ادامه داد: یکی از مشکلات نو پدید امروز فرآورده ژلاتین است که ۹۹ درصد در کشورهای غیر اسلامی تهیه می‌شود.
وی اضافه کرد: از این ۹۹ درصد ژلاتین تولیدی ۴۶ درصد از گوشت خوک تهیه می‌شود و با توجه به صنعت شیرینی ژلاتین در سبد غذایی خانوارهای ایرانی قرار دارد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن وکیلی، مدرس حوزه علمیه خراسان و معاون تحقیق موسسه مطالعات راهبردی نور با اشاره به تأثیر جسم و روح بر یکدیگر، تصریح کرد: تقویت نفس، مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها را زیاد می‌کند لذا تربیت نفس یک راه برای درمان بیماری است.
وی در خصوص تأثیر فراورده‌های حلال بر سلامت جسم و روح، افزود: در فرآیند درمان یک بیماری راه های وحیانی وجود دارد که از نگاه یک پزشک ممکن است بی‌معنا باشد.
وکیلی اضافه کرد: بسیاری از بیماری‌ها با خواندن یک آیه، ذکر و استغفار درمان می‌شود که بر اساس آموزه‌های دینی حقیقت شفا در لایه ظاهر اثر کرده و درمان بیماری میسر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در روایات آمده که افراد بسیاری قبل از رسیدن اجلشان به واسطه گناهانشان از دنیا می‌روند، اظهار کرد: تأثیر گناه بر بدن باعث جدا شدن روح از بدن شده و به مرگ افراد منجر می‌شود.
وکیلی با بیان اینکه خدا شفای هر بیماری را در تربت سید الشهداء (ع) قرار داده، گفت: شاید در آزمایش خاک کربلا با سایر خاک‌ها تفاوتی نباشد اما به لحاظ معنوی این امر انکار ناپذیر است.
مدرس حوزه علمیه خراسان کدورت، آزردن دیگران، لقمه حرام و ...را در ایجاد بیماری موثر برشمرد و افزود: از طرفی توسل ، استغفار، اذکار و آیات قرآن در شفای بیماری نیزتاثیرات خود را دارد.در بخش دیگری از نشست سیدوحید فرزادفر، عضو شورای حکما و هیئت علمی اتحادیه گیاهان دارویی مشهد، به ارائه نظرات خود در خصوص تولید ترکیبات حرام در فرآیند تولید محصول پرداخت.
وی در خصوص محصولات شامل مواد افزودنی نابارورکننده ،گفت: ذرت مکزیکی که امروز به عنوان تنقلات در ایران استفاده می‌شود از جمله ذرت‌های تراریخته با افزودنی عقیم کننده است.
عضو شورای حکما و هیئت علمی اتحادیه گیاهان دارویی مشهد بیان کرد: همچنین برخی از افزودنی‌ها بلوغ زودرس ایجاد می‌کنند .
فرزادفر اظهار کرد: آدامس اربیت نیز از فرآورده‌هایی است که در تهیه آن از گوشت خوک استفاده شده است.
منبع:
http://www.iqna.ir/fa/news/3643142
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید