ربا
رسول اکرم ( ص ) :
انَ الله عزَوجَل لعن آکل الرَبا و مؤکله و کاتبه وشاهدیه ؛
خدای عزوجل رباخوار و ربادهنده و نویسنده و شاهد بر آن را لعنت کرده است .
امام صادق ( ع ) :
درهم ربا أعظم عندالله من سبعین زنیِة بذات محرم فی بیت الله الحرام ؛
یک درهم ربا نزد خداوند سنگین تر است از هفتاد بار زنا کردن با محارم در خانه خدا .
امام باقر ( ع ) :
إنّّما حرّم الله عزّوجلّ الرّبا لئلّا یذهب المعروف ؛
خدای عزوجل ربا را حرام فرمود تا احسان کردن از بین نرود .
امام صادق ( ع ) :
آکل الرّبا لا یخرج من الدّنیا حتّی یتخبّطه الشّیطان ؛
ربا خوار از دنیا نرود ، تا آن که شیطان دیوانه اش کند .
رسول اکرم ( ص ) :
ای علی : با رباخوار رفاقت نکن ، زیرا او با خداوند به مبارزه برخواسته ، چون خداوند متعال می فرماید : " اگر دست از رباخواری برنداشتید پس به خدا و رسولش اعلان جنگ دهید .
امام علی ( ع ) :
ای مردم ! ابتدا احکام را یاد بگیرید ، سپس تجارت کنید ! به خدا قسم که ربا در میان این امت ناپیداتر از حرکت مورچه بر روی تخته سنگ است .
رسول اکرم ( ص ) :
شبی که به معراج رفتم بر مردمی گذشتم که شکمهایشان چون خانه ای بود و در آنها مهرهایی وجود داشت که از بیرون شکمهایشان دیده می شد پرسیدم : ای جبرئیل اینها کیستند ؟ گفت : اینان رباخوارانند .
رسول اکرم ( ص ) :
هر کس ربا بخورد خداوند عزوجل به اندازه ربایی که خورده شکمش را از آتش دوزخ پر کند و اگر از طریق ربا مالی به دست آورد ، خدای تعالی هیچ عمل او را نپذیرد و تا زمانی که قیراطی (کمترین مقدار) از مال ربا نزدش باشد ، پیوسته خداوند و فرشتگان او را نفرین کنند .
امام صادق ( ع ) :
براستی ، اگر ربا حلال بود ، مردم تجارت و تلاش برای معاش را رها می کردند. به همین دلیل خداوند ربا را حرام کرد تا مردم از حرام به حلال و تجارت و خرید و فوش رو بیاورند و به یکدیگر قرض بدهند .
امام صادق ( ع ) :
مردی از امام صادق ( ع ) درباره آیه " خداوند ربا را نابود می کند و صدقات را افزایش می دهد " سئوال کرد و گفت : گاه کسی را می بینم که ربا می خورد و با این حال ثروتش زیاد می شود ؟
حضرت فرمودند : کدام نابودی ، نابود کننده تر از یک درهم ربا که دین را نابود می کند . که اگر توبه هم کند ثروتش از دست می رود و فقیر می شود .
منبع :هزار حدیث در یکصد موضوع هر موضوع ده حدیث/ گردآورنده هادی موحدی.- قم: ارم