هر ساله با شروع سال جدید نام هایی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مشخص می شود که این نام ها آینه تمام نمایی برای تمام برنامه ها و اهداف یک کشور در طول یک سال است، آینه ای که از یک سو نقشه های اساسی دشمنان را هدف گرفته است و اگر درست و صحیح اجرا شود همه آنها را نقش بر آب می کند و از سویی دیگر وظیفه مردم و مسئولین نظام را برای سال پیش رو ترسیم و تنظیم می کند و به همین جهت اهمیت آن غیر قابل انکار است.
سال 92 با توجه به مسائل داخلی و همچنین برون مرزی آنچنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که به یقین می توان انتخاب نام حماسه در دو بعد سیاسی و اقتصادی را با مسماترین نامی خواند که می تواند به عنوان یک نقشه راه، یار و یاور انقلابی باشد که با خون هزاران شهید آبیاری شده است و اکنون بعد از گذشت سی و چهار سال تبدیل به درختی تنومندی شده که می تواند در عرصه های داخلی و خارجی حماسه بیافریند.
در فرهنگ لغات (فرهنگ معین) در تعریف واژه حماسه این گونه گفته اند: حماسه یعنی (دلیری کردن، شجاعت نمودن) و به همین جهت است که در فرهنگ دینی و انقلابی ما وقتی مردم با جانفشانی های بی نظیر ، شجاعت و دلیری خود را به تصویر می کشند از آن به حماسه تعبیر می شود.
از حماسه عاشورا گرفته که چگونه سیدالشهداء علیه السلام به همراه یاران خویش در برابر ظلم و فساد طاغوت زمان قیام کردند و شجاعت و دلیری خود را برای تمام جهانیان به اثبات رساندند، تا حماسه هشت سال دفاع مقدس که جوانان این مرز و بوم با شجاعت و دلیری که از خود در میدان های نبرد انجام دادند، توانستند نام ایران اسلامی را یک بار دیگر در صفحه تاریخ ثبت کنند.
اما اکنون نیز ایران اسلامی برای اینکه قدرت و عظمت خود را به رخ جهانیان بکشاند، نیازمند یک حماسه دیگر است، حماسه ای که بار دیگر سبب یأس و ناامیدی دشمنانی شود که دست در دست یکدیگر، جنگ احزابی به راه انداخته اند تا مانع به ثمر رسیدن میوه انقلاب بعد از 34 سال استقامت و مبارزه شوند.
از دیدگاه قرآن مجید و روایات اسلامی برای خلق یک حماسه با شکوه در عرصه سیاست، شرائطی لازم است که با عملی کردن آنها می توان بار دیگر به همه دنیا نشان داد که مردم ما مردم حماسه و شجاعت و نبرد در میدان های سخت و طاقت فرسا هستند که در این مقاله به برخی از این شرائط اشاره می کنیم.
سال 92 با توجه به مسائل داخلی و همچنین برون مرزی آنچنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که به یقین می توان انتخاب نام حماسه در دو بعد سیاسی و اقتصادی را با مسما ترین نامی خواند که می تواند به عنوان یک نقشه راه، یار و یاور انقلابی باشد که با خون هزاران شهید آب یاری شد است و اکنون بعد از گذشت سی و چهار سال تبدیل به درختی تنومندی شده است که می تواند در عرصه های داخلی و خارجی حماسه بیافریند
1)اطاعت و پیروی از رهبران الهی
در شرائط کنونی یکی از مهمترین حربه های دشمن در میدان جنگ نرم تلاش برای ایجاد شکاف بین مردم و رهبری انقلاب است که این تلاش ها با استفاده از حربه های مختلف ادامه دارد، زیرا جای هیچ شکی نیست که کشوری می تواند به پیروزی و پیشرفت دست پیدا کند که از دو رکن مهم برخوردار باشد:
رکن اول، رهبری مدیر و مدبر که سکان دار کشتی انقلاب باشد و بتواند آن را در طوفان های سهمگین به ساحل آرامش و امنیت هدایت کند.
رکن دوم، مردم هستند که با اتحاد و همبستگی و اطاعت از رهبری نقشه ی شوم دشمنان را محو و نابود کنند.
این در حالی است که با مطالعه اجمالی تاریخ در می یابیم که هر جامعه ای که از این دو شرط مهم برخودار بوده است ،تبدیل به جامعه ای نفوذ ناپذیر شده است.
به همین جهت است که قرآن کریم در آیات متعدد مردم را به تبعیت از رهبران الهی دعوت می کند و رمز پیروزی را در این مساله بیان می کند:
( یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ ...؛
اى کسانى که ایمان آوردهاید، خدا را اطاعت کنید و از فرستاده او و صاحبان امرتان (که جانشینان معصوم پیامبرند) اطاعت نمایید ....)( النساء،59)
2)شناخت کامل دشمنان
به تحقیق می توان یکی از ارکان اصلی هر حماسه ای در طول تاریخ را شناخت کامل دشمنان محسوب کرد، چرا که تا متوجه نباشیم که با چه جبهه ای روبرو هستیم، هرگز نمی توانیم جامعه را در برابر مستکبران بسیج کنیم و به همین جهت بود که ابا عبدالله الحسین در حماسه عاشورا بخشی از سخنان خود را به افشاگری پیرامون طاغوت زمان اختصاص دادند و همه افراد را از خطراتی که در پیش رو داشتند آگاه ساختند.
امریکا و ایران
و به جهت اهمیت این مسأله است که آیات متعددی از قرآن مجید در ارتباط با معرفی دشمنان و انواع و اقسام و نحوه برخورد با آنها اختصاص داده شده است.
در شرائط کنونی که آمریکا با ابزار رسانه ای قدرتمندی که در اختیار دارد خواستار مذاکره با ایران اسلامی است، باور به این مسئله که آنها برای خیر خواهی ملت ایران قصد مذاکره نداشته و در مقابل برای رسیدن به اهداف شیطانی خود ساز مذاکره را در دنیا می نوازند، از اهمیت بسزایی برخودار است.
چرا که طبق منطق قرآن مجید ابر قدرت هایی مانند امریکا به هیچ وجه از مواضع شیطانی خود دست برنداشته و خواستار همراهی سائر کشور ها با اهداف خودشان هستند:
(وَلَن تَرْضَى عَنکَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِی جَاءکَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَکَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ ؛
و هرگز یهود و نصارى از تو خشنود نخواهند شد تا آنکه از آیین آنان پیروى کنى. بگو: به یقین تنها هدایت خداوند هدایت (واقعى) است. و اگر پس از دانشى که برایت حاصل شد از هواهاى آنها پیروى کنى هرگز براى تو از جانب خداوند سرپرست و یاورى نخواهد بود.)( البقرة، 120)
حال با این باور و اعتقاد است که می توان تمام قد در برابر تمام تحریم ها و مشکلات اقتصادی و سیاسی ایستادگی کرد و بار دیگر حماسه ای جاودان را در صفحه انقلاب ثبت کرد.
3)حضور در انتخابات و انتخاب اصلح
بی شک انتخابات یکی از صحنه های حساس و مهم برای یک کشور محسوب می شود و این مردم هستند که با حضور و همراهی خود می توانند در ادامه مسیر انقلاب نقش ایفا کنند و با توجه به فشار های سیاسی و اقتصادی که در حال حاضر شاهد آن هستیم ،حضور مردم و حمایت بی دریغ آنها از کشور و رهبرشان می تواند بار دیگر به عنوان یک حماسه عظیم در جامعه مجسم شود.
از دیدگاه قرآن مجید و روایات اسلامی برای خلق یک حماسه با شکوه در عرصه سیاست، شرائطی لازم است که با عملی کردن آنها می توان بار دیگر به همه دنیا نشان داد که مردم ما مردم حماسه و شجاعت و نبرد در میدان های سخت و طاقت و فرسا هستند که در این مقاله به برخی از این شرائط اشاره می کنیم
نکته ای که در این مسئله نباید از آن غفلت کرد، این است که علاوه بر حضور مردم در مسئله مهم انتخابات، انتخاب افراد شایسته نیز یکی از ارکان مهم این حماسه قلمداد می شود به نحوی که در آیات الهی نسبت به انتخاب افراد شایسته توصیه های فراوانی شده است که از جمله آنها، انتخاب افراد کاردان و متعهد است، چنانچه در داستان حضرت یوسف علیه السلام خداوند متعال چهار خصوصیت مهم را برای وی بیان می کند که در دو آیه از سوره یوسف به آنها اشاره شده است:
(وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِی فَلَمَّا کَلَّمَهُ قَالَ إِنَّکَ الْیَوْمَ لَدَیْنَا مِکِینٌ أَمِینٌ * قَالَ اجْعَلْنِی عَلَى خَزَآئِنِ الأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ ؛
و شاه گفت: او را نزد من آرید تا وى را خاص خود سازم. پس چون با وى سخن گفت (و عقل و دانش و کمالات نفسانى او را دید) گفت: تو حتما امروز در نزد ما والا مقام و امین هستى.
(یوسف به لحاظ اطلاعش از آمدن سالهاى فراوانى و قحطى و نیاز دولت به حسن مدیریت) گفت: مرا بر خزانههاى این سرزمین بگمار، که همانا من نگهبان و دانایم.)( یوسف، 55-54)
که این خصوصیان عبارت است از:
1)قدرت اداره جامعه
2)امانت دار و مورد اعتماد مردم
3)پاسداری از حقوق کشور و مردم
4)تخصص کافی برای اداره یک کشور
که این چهار خصوصیت مهم هم وظیفه افرادی را که قصد شرکت در انتخابات را دارند، سنگین می کند که تنها افرادی که این خصوصیات را دارا می باشند، انتخاب کنند و هم به عنوان چهار معیار برای افرادی است که می خواهند به عنوان نماینده مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند تا افرادی که در خود، این صلاحیت ها را نمی بینند جای خود را به افراد شایسته بدهند.
خلاصه کلام آنکه این سه توصیه بخشی از توصیه های آیات الهی برای ایجاد یک حماسه سیاسی در سال 92 می باشد که با عمل کردن به این توصیه ها و با یاری و همراهی خداوند می توان بار دیگر حماسه ای جاویدان را به نام مردم ایران اسلامی به ثبت رسانید.
http://www.tebyan.net