غمنامه حضرت رقیه (س) PDF چاپ نامه الکترونیک
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۰۷
غمنامه حضرت رقیه (س)
نویسنده:حاج شیخ علی ربانی خلخالی
رقیه علیه السلام در عاشورا
در بعضى روایات آمده است : حضرت سکینه علیها السلام در روز عاشورا به خواهر سه ساله اى (که به احتمال قوى همان رقیه علیه السلام باشد) گفت : بیا دامن پدر را بگیریم و نگذاریم برود کشته بشود(سلام الله علیها).
امام حسین علیه السلام با شنیدن این سخن بسیار اشک ریخت و آنگاه رقیه علیها السلام صدا زد : بابا! مانعت نمى شوم . صبر کن تا ترا ببینم (سلام الله علیها) امام حسین علیه السلام او را در آغوش گرفت و لبهاى خشکیده اش را بوسید. در این هنگام آن نازدانه ندا در داد که :
العطش العطش ، فان الظما قدا احرقنى بابا بسیار تشنه ام ، شدت تشنگى جگرم را آتش زده است . امام حسین علیه السلام به او فرمود : کنار خیمه بنشین تا براى تو آب بیاورم آنگاه امام حسین علیه السلام برخاست تا به سوى میدان برود، باز هم رقیه دامن پدر را گرفت و با گریه گفت : یا ابه این تمضى عنا؟
بابا جان کجا مى روى ؟ چرا از ما بریده اى ؟ امام علیه السلام یک بار دیگر او را در آغوش گرفت و آرام کرد و سپس با دلى پر خون از او جدا شد . (وقایع عاشورا سید محمد تقى مقدم ص 455 و حضرت رقیه علیه السلام تالیف شیخ على فلسفى ص 550)
ادامه مطلب...
سوم صفر ولادت امام محمد باقر (ع)
نام :محمد.
کنیه :ابو جعفر و ابوجعفر اول .
القاب :باقر, شاکر, هادى , امین , شبیه -به خاطر شباهت ایشان به پیامبراکرم (ص )-.
مـشهورترین لقب آن حضرت , باقر است . پیامبر اکرم (ص ) به واسطه جابربنعبداللّه انصارى , آن حضرت را به این لقب, ملقب کرد و به ایشان سلامرساند.
منصب :معصوم هفتم و امام پنجم شیعیان .
تاریخ ولادت :اول رجب سال 57 هجرى .برخى از مورخان , ولادت ایشان را در سوم صفر سال 57 هجرىدانسته اند.
محل تولد: مدینه مشرفه , در سرزمین حجاز (عربستان سعودىکنونى ).
نسب پدرى :امام زین العابدین , على بن حسین بن على بن ابى طالب (ع ).
نام مادر:فاطمه , دختر امام حسن مجتبى (ع ) که مکنى به امعبداللّه بود.
ایـن بـانـوى ارجـمـند, از زنان بزرگ عصر خویش بود که امام صادق (ع ) درباره شان و منزلت او, فـرمـود: جـده ام , فـاطمه بنت حسن , صدیقه بود و درآل امام حسن (ع ) زنى به درجه و مرتبه او نرسید.
چـون نـسـب امـام مـحـمـدبـاقر(ع ), هم از پدر و هم از مادر, به امام امیرالمؤمنین (ع )و فاطمه زهرا(س ) مىرسد, به ایشان علوى بین علویین و فاطمى بین فاطمیین گفته مى شود.
مـدت امـامـت :از زمـان شهادت پدرش , امام زین العابدین (ع ) در سال 95 تا سال114هجرى , به مدت 20 سال .
تاریخ و سبب شهادت : هفتم ذى حجه سال 114 هجرى , در سن 57 سالگى (و به قولى ربیع الاول یا ربیع الاخر سال 114 هجرى ) به وسیله زهرىکه ابراهیم بن ولید عبدالملک , در ایام خلافت هشام بن عبدالملک , به آن حضرتخورانید.
محل دفن :قبرستان بقیع , در مدینه مشرفه , در جوار قبر پدرش , امام زین العابدین (ع ) و عمویش , امام حسن مجتبى (ع ) و فرزندش , امام صادق (ع ).
همسران :1. ام فروه بنت قاسم . 2. ام حکیم و چند امولد.
فرزندان :1. امام جعفر صادق (ع ). 2. عبداللّه . 3. ابراهیم . 4. عبیداللّه . 5. على .6. زینب . 7. ام سلمه .
اصحاب :
تعداد اصحاب , یاران و راویان آن حضرت , بیش از آن است که بتوان نام همه آنان را در این جا آورد, به ناچار نام برخى از بزرگان آنان را ذکر مى کنیم :
1. زرارة بن اعین .
2. معروف بن خربوذمکى .
3. ابو بصیر اسدى .
4. فضیل بن یسار.
5. محمدبن مسلم .
6. یزید بن معاویه عجلى .
ایـن شـش نـفـر, در علم رجال , به اصحاب اجماعاولى شهرت یافته اند که فقها وحدیث شناسان شیعه , اتفاق نظر و اجماع دارند بر صحتنقل روایت آنان از امام معصوم (ع ).
اول صفر ؛ ورود اسرای کربلا به سرزمین شام
دین - پس از آن که امام حسین(ع) و یاران باوفای آن حضرت در صحرای کربلا به دست لشکریان سفاک عمر بن سعد به شهادت رسیدند، خانواده آنان به اسارت درآمده و در روز یازدهم محرم آنان را از کربلا به کوفه و سپس شام منتقل کردند.