جریان شناسی تفاسیر فقهی
382ج 19/297
جریانشناسی تفاسیر فقهی: تاریخ، تطور و نمونهها/ نویسندگان علی اصغر ناصحیان... [و دیگران]؛ ویراستار هادی بزدی ثانی.- مشهد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ۱۳۹۰.
معرفی کتاب:
جریان شناسی تفاسیر علاوه بر بررسی یک حرکت علمی، بیانگر یک جریان فکری در تمدن اسلامی است و رویکرد عالمان به قرآن را روشن و چگونگی و میزان توجه و فراز و نشیب آن را آشکار می سازد و چه بسا لغزش ها و افراط و تفریط ها را به تصویر می کشد و نکات ضعف و قدرت را بر می نماید. علاوه بر این داشته ها، خلا ها و نیازهای پژوهشی این زمینه را نیز مشخص می کند.
هدف اثر حاضر، شناختن و شناساندن جریان های تفسیر نگاری در حوزه فرهنگ اسلامی با نگاهی تحلیلی و انتقادی است. از این رو، شیوه و روند کار به گونه ای خواهد بود که چگونگی شکل گیری و گسترش جریان های گوناگون تفسیری را تبیین کند و تاثیر فضای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را در این موضوع نشان دهد و درجه تاثیر گذاری مفسران پیشین را بر آرا و شیوه های تفسیری مفسران سده های پسین، آشکار سازد.
با توجه به وسعت و گوناگونی رویکردهای تفسیری(فقهی، روایی، ادبی، عرفانی و صوفیانه، کلامی و فلسفی، علمی، موضوعی و جامع) این نوشته به جریان شناسی تفاسیر فقهی اختصاص یافته است.
این مجموعه در 3 مجلد و به همت گروه پژوهشی علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سال 1390 به رشته تحریر در آمده است.