زندگی نامه علامه سید ابوالقاسم رضوی قمی" سوانح قاسمی " منتشر شد.
علامه سید ابوالقاسم رضوی قمی سیزده جلد از کتاب لوامع التنزیل و سواطع التأویل که گسترده ترین تفسیر قران کریم است را تألیف نموده است.
تقدیر چنین رقم زده است تا بازرگانی به نام سید حسین از سادات رضوی شهر قم بسوی کشمیر رود، تا فرزند بزرگوار او، علامه نامدار و مفسر بزرگ قرآن؛ سید ابوالقاسم رضوی قمی در سال 1249ق در کشمیر زاده شود و کتاب ارزشمند لوامع التنزیل را به نگارش درآورد.
کتاب لوامع التنزیل و سواطع التاویل گسترده ترین تفسیرقران کریم است. این کتاب گنجینه بزرگ تفسیر شیعه محسوب میشود. تقریظات و مقدمه های دانشمندان و بزرگان که بر این کتاب در چهار جلد سامان یافته، گواه عظمت و بیمانندی این کتاب شریف است .
علامه سید ابوالقاسم رضوی قمی پس از تالیف سیزده جلد از این کتاب در تاریخ 14 محرم 1324 دعوت حق را لبیک گفت. پس از وفات این او، فرزند دانشمند او سید علی رضوی (درگذشته 1361ق) این تفسیر را ادامه داده و تا جلد بیست و هفت رسانده است.
شش جلد از این کتاب بزرگتر از قطع رحلی بزرگ در 750 صفحه در هند به طبع رسیده و نسخه هایی مجلدات دیگر این اثر در کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی نگهداری میشود. با تاسف باید نوشت، طبق گفته استاد طاهر عباس اعوان مدیر محترم مرکزاحیاء بر صغیر، چند جلد مخطوط از مجلدات دیگرکتاب همراه با آثار دیگر علامه رضوی که نزد خانواده این دانشمند بوده ؛که در اثر سیل از بین رفته است. این کتاب در صورت چاپ بزرگترین اثر تفسیری شیعه و شمار مجلدات آن افزرن بر صد جلد خواهد شد.
علامه سید علی رضوی زندگینامه علمی پدر خود را در پایان جلد سیزدهم به فارسی نگاشته و این متن را سید حرمت علی ( کتابدار کتابخانه علامه سید ابوالقاسم رضوی ) به اردو ترجمه کرده است.
مرکز احیاء آثار بر صغیر در شهر قم ، اقدام به چاپ این اثر همراه با ترجمه آن نموده است. این آگاهی از زندگی و آثار علامه سید ابو القاسم رضوی قمی به قلم فرزندش، منبعی اصیل و استوار برای شناخت این مفسر و دانشمند نامدار بشمار میآید.
این اثر دربردارنده دمطالب زیر است:
-تصویر علامه سید ابو القاسم رضوی قمی
-شجره نامه که به امامزاده موسی مبرقع فرزند امام جواد علیه السلام منتهی میشود
-بیان ولادت و روزگار کودکی
-سفرهای علمی و زیارتی علامه رضوی قمی
-فعالیتهای علمی و فرهنگی و اجتماعی از قبیل امور مرجعیت و تدریس و تاسیس مسجد جامع امامیه لاهور
-مصنفات (فهرست کتابهای سی اثرچاپ شده و هجده اثر مخطوط)
-ویژگیهای تفسیر لوامع التنزیل
-وصیت نامه علامه رضوی قمی
-درگذشت
-خاکسپاری و کراماتی علامه رضوی قمی
-دوازده مرثیه و ماده تاریخ
ترجمه این کتاب به زبان اردو به قلم سید حرمت علی بخش دیگر سوانح قاسمی است. این اثر از سوی انتشارات مرکز احیاء آثار بر صغیر در 45 صفحه رقعی در سال جاری به چاپ رسیده است.
تدوین متن : علی اصغر صفری