برداشت های اقتصادی از قرآن کریم
۱۳۹۴-۰۹-۱۵
برداشت های اقتصادی از قرآن کریم



ب 724 د 159/297

برداشت‌های اقتصادی از قرآن کریم/ تالیف: شوقی‌احمد دنیا؛ ترجمه: محمد صفری؛ با مقدمه احمد شعبانی.- تهران: دانشگاه امام صادق ( ع )، ‎ ۱۳۸۹.











معرفی کتاب:

تلاش برای دستیابی به آموزه های دین اسلام در حوزه اقتصاد از دیرباز ذهن اندیشمندان جهان اسلام را به خود مشغول نموده است . در این رهگذر آثار متعدد و متنوعی تالیف و نگارش شده ، که هر کدام از منظری مشخص به شریعت اسلام و احکام اقتصادی آن پرداخته است . اثر حاضر نیز که از جمله کتابهای میان رشته ای اقتصاد اسلامی به شمار می رود ، به بررسی هدایت های قرآن کریم در حوزه اقتصاد می پردازد . شیوه کار مولف در نگارش این اثر بدین ترتیب است که ابتدا آیات اقتصادی قرآن کریم را مورد بررسی و دقت نظر قرار داده ، سپس برداشت خود را از هر یک نوشته است . هدایت های اقتصادی قرآن کریم چون براساس فطرت ناب انسان ها و نیازها و خواسته های طبیعی آن ها و مطابق هدایت های تکوینی او تشریع شده ، لذا هدایت های همیشگی ، محکم و در راستای صیانت از منافع و مصالح انسان ، جامعه و نسل او خواهد بود و این کتاب به خوبی توانسته است نمونه های قابل توجه وپرشماری از این گونه موارد از هدایت های قرآنی در حوزه اقتصاد و در قلمروهای متعد از قبیل تولید ، مصرف ، توزیع ، مبادله و... را برشمارد .برداشت های ظریف و دقت نظرهای جالب مولف در استخراج هدایت های اقتصادی از منبع ناب آیات قرآنی از اهداف اصلی این کتاب می باشد . این کتاب جلد بیستم از سلسله سخنرانی های اقتصاددانان برنده جایزه بانک توسعه اسلامی می باشد. اثر حاضر ترجمه کتاب "نظرات اقتصادیه فی القرآن کریم " نوشته آقای دکتر شوقی احمد نیا" است. در مقدمه:

1 - رابطه قرآن کریم با علوم

2- عنوان مطالعه

3- تفسیر اقتصادی قرآن کریم

4-این مطالعه و سنت نبوی

5- رابطه بررسی اقتصادی قرآن کریم با کتب تفسیر موجود

6- موضوع علم اقتصاد برسی شده است .

متن کتاب شامل :

1- برداشت اول : عنایت کمی و کیفی قرآنی به رفتارهای اقتصادی

2- برداشت دوم : هدایت قرآنی در حوزه تولید

3- برداشت سوم : هدایت قرآنی در حوزه مخارج

4- هدایت قرآنی در حوزه توزیع

5- هدایت قرآنی در حوزه مبادله

6-هدایت قرآنی در حوزه گزاره های اقتصادی

7- هدایت قرآنی در حوزه اصطلاحات اقتصادی و بخش پایانی :قرآن ، نظام اقتصادی و علم اقتصاد .

پایان این کتاب شامل منابع مآخذ می باشد که براساس ترتیب ورود در متن مرتب شده اند که شامل 37 منبع می باشد و همچنین شامل پی نوشت هم می باشد.
برچسب‌ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید