فرهنگ امثال القرآن ومعادل‌های آن درزبان فارسی
۱۳۹۴-۰۹-۱۵
شماره دیویی :ف593ر154/297

فرهنگ امثال القرآن ومعادل‌های آن درزبان فارسی/ مولف محمدرضوی.- تهران :موسسه انتشارات امیر کبیر، شرکت چاپ و نشر بین الملل ،1385.

معرفی کتاب:

بحث از امثال القرآن از دیر باز تا کنون مورد توجه بسیاری از علما و دانشمندان قرار گرفته است. تمام تفاسیر شیعی وسنی (به خاطر طبیعت بحث از تفسیر قرآن ) به هنگام رسیدن به آیات تمثیلی قرآان ، تاملی درخور و شایسته از خودنشان داده اند. افزون بر تفاسیر در کتاب هایی که مستقلا نیز در این باره به رشته تحریر در آمده ، کارشناسان علوم دینی با نگاهی خاص به این امثال حکیمانه نگریسته اند و هر یک از آنها در این دریای عمیق معانی و اندیشه ها به تناسب تلاش و استعداد خود غوطه ور گشته و مرواریدهای ناب حکمت و هدایت را به ارمغان آورده اند؛ البته بسیاری از اسرار و حرف های ناگفته این کتاب آسمانی هنوز هم پنهان مانده !

ازدیگرسوی شعراو به ویژه شاعران فارسی زبان از این خوان گسترده الهی بی نصیب نمانده اند و شاید کمتر شاعر پارسی گو رابتوان یافت که درسروده های خود ازآیات وحی الهام نگرفته باشد ! شاید بتوانیم به جرات بگوییم که رمز زنده ماندن و تازگی

اشعار حافظ ، سعدی ، مولوی و... نیزدر همین ارتباط تنگاتنگ و همیشگی اشعارشان با آیات قرآن بوده است که موجب شده ، سروده های آنها دهان به دهان و سینه به سینه به نسل های بعدی انتقال یابد.

درکتاب فرهنگ امثال القرآن و معادل های آن در زبان فارسی کوشش شده است که:

1) امثال قرآن کریم از جهت انواع مختلف آن ( نه به ترتیب سور قرآن) ، به موضوعات گوناگون تقسیم شوند و سپس توضیحات درخور و شایسته از آن ارائه گردد.

2)میان آیات وحی و ضرب المثلهای فارسی مرتبط با آنها (به ویژه د زمینه نثر )تطابق صورت گیرد .

3)اهم کتب تفسیری شیعه و سنی وکتاب هایی که مستقلا در خصوص امثال القرآن به رشته تحریر در آمده (بیشتر اشعاری که جنبه مثل پیدا کرده اند ) همچنین بسیاری از کتاب های شعر و کتابهایی که در مورد ضرب المثل نوشته شده اند به کار گرفته شوند.

لازم به ذکر است که این کتاب در سه فصل تدین گشته است .

فصل اول : کلیات شامل :

1)مثل 2) مثل در قرآن

3) امثال سائره(که نتیجه عملی تحقیقات کتاب و جان کلام و هدف اصلی مولف در این بخش گنجانده شده است )

فصل دوم :دسته بندی امثال ظاهره قرآنی وتقسیم آن به موضوعات مختلف وشرح و توضیح آن شامل :

1)امثال مربوط به : حیوانات ،انفاق، منافقین ویهودیان ،دنیا،اعمال کفار، اقوام وملل ،زنان ، یامبران، بهشت و دوزخ

2)مثلهای قیاسی

3)و دیگر امثال

4)مثل های ناروا

فصل سوم: مجموعه ای از مثل های فارسی ، همراه با امثال سائره و مضامین قرآنی آن.
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید