کتاب زبیریان و تدوین سیره نبوی منتشر شد
۱۳۹۴-۰۹-۱۰
کتاب "زبیریان و تدوین سیره نبوی" منتشر شد

تأثیر روایات زبیری در سیره نبوی کتاب"زبیریان و تدوین سیره نبوی" نوشته محمدرضا هدایت پناه، که تحقیقی در پیرامون تاریخ اسلام و به ویژه سیره نبوی سیره نویسان خاندان آل زبیر است از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: بررسی و شناخت دقیق منابع تاریخ اسلام، به ویژه منابع سیره نبوی که به عنوان نخستین حرکت تاریخ نگاری در اسلام شناخته می‎شود و به عنوان میراث مکتوب مسلمانان به جای مانده و تأثیر عمیقی بر فرهنگ مسلمانان باقی گذاشته است، از نیازهای جهان اسلام است و به ما کمک می‏کند تا تصویر درست و شفاف‎تری از وقایع عصر رسالت و پس از آن داشته باشیم. خاندان آل زبیر در میان خاندان مکی و مدنی صدر اسلام در نقل روایات سیره و تدوین آن نقش بسیار ممتازی ایفا کرده‏اند.

این خاندان با توجه به به جایگاه سیاسی و علمی خود و نیز ارتباط بسیار نزدیک با خاندان خلیفه اول، از مؤثرترین کسانی بوده‏اند که در ثبت و ضبط و نقل سیره نبوی نقش ایفا کرده‏اند.از همین رو سیره نویسان همچون ابن اسحاق، واقدی و محمدبن سعد صاحب الطبقات الکبری، گزارش‏های بسیاری به روایت آل زبیر در کتب خود آورده‏ اند.

متون تاریخ کهن اسلام مشحون از روایات زبیریان است. برخی از اعضای این خاندان متنفذ سیاسی-فرهنگی در شمار نخستین سیره نویسان جهان اسلام محسوب می‏شوند. از این‎رو نقش برجسته‏ ای در شکل‎گیری تألیفات سیره نبوی دارند. با توجه به خطوط فکری آنان و روابط نزدیکشان با خلفای اموی و عباسی این سؤال مطرح می‏ شود که آیا حوادث صدر اسلام را به درستی گزارش کرده‏ اند؟ این نوشتار تلاش دارد تا زوایای مختلف این موضوع را بررسی و نتایج آن را ارایه نماید.

ارزیابی منابع، راویان خاندان زبیر در اخبار سیره نبوی، مناسبات آل زبیر با خلفاو علویان، شاخصه‏های روایات آل زبیردر سیره نبوی، منبع شناسی روایات آل زبیر در سیره نبوی و تحریفات آل زبیر در سیره نبوی فصول ششگانه این کتاب را تشکیل می‏ دهند.

مناسبات آل زبیر با خلفای سه گانه و امویان و عباسیان و علویان، سهم و تأثیر روایات آل زبیر در سیره نبوی، و توضیحاتی درباره شمار زیادی از شخصیت‏ های صدر اسلام و کسانی که روایت‏ ها از آنها نقل شده و همچنین خاندان آل زبیرکه روایت‏ ها را نقل کرده ‏اند در این کتاب به نگارش در آمده است.

این کتاب برای نوبت اول در بهار امسال در 500 صفحه از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

لینک خبر

http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1682605

ارسال متن : محمد مشایخی
برچسب‌ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید