ستارچه
آذرخش کربلا
۱۳۹۷-۰۷-۲۸

عنوان:آذرخش کربلا
پدیدآورنده: محمد تقي مصباح يزدي؛ تدوين و نگارش غلامحسن محرمي
مشخصات نشر قم: موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (س)
شماره دیویی:آ 598 م 9534/297

معرفی کتاب:
اين كتاب مجموعه سخنرانى هاى استاد در حسينيه شهداى قم در محرم 1421 است كه به قلم آقاى محمود پاك روان ويرايش شده و چاپ اول آن در بهار 1379 با شمارگان 5000 نسخه و به كوشش انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى(رحمه الله) انجام پذيرفته است. گفتني است اين کتاب تاکنون در ده نوبت تجديد چاپ شده است.
مطالب اين كتاب حاصل نگارش دوازده جلسه سخنرانى حضرت استاد مي‌باشد که به قرار ذيل است:
در جلسات اول و دوم با عنوان «شبهاتى پيرامون عاشورا و بزرگ داشت آن» استاد به اين شبهات پاسخ مي‌گويند: علت گراميداشت عاشورا بعد از گذشت بيش از هزار و چهارصد سال چيست؟ چرا عزادارى مي‌كنيم، آيا بهتر نيست به جاى عزادارى از جلسات بحث و گفت‌وگو بهره ببريم؟ چرا بايد دشمنان امام حسين(عليه السلام) را لعن كرد؟
در جلسات سوم، چهارم، پنجم و ششم، استاد درباره زمينه‌هاى قيام عاشورا بحث كرده‌اند. برخى مطالب اصلى اين بحث عبارت‌اند از: پيشينه تاريخى واقعه عاشورا؛ عوامل انحراف جامعه اسلامى؛ دقت على(عليه السلام) در اجراى حدود و احكام الهى، زمينه‌ساز حقد و كينه دنياطلبان؛ روش‌هاى به كارگيرى عوامل انحراف از سوى معاويه؛ علل انفعال جامعه در برابر فعاليت‌هاى معاويه؛ راه‌هاى مقابله با عوامل انحراف در جامعه.
در جلسات هفتم و هشتم از هدف قيام عاشورا سخن گفته‌اند که موضوعات اين جلسات از اين قرارند: اصلاح مفاسد به منزله هدف اصلى امام حسين(عليه السلام)، مفهوم اصلاح و اصلاحات، تأثير نظام ارزشى در مفهوم اصلاح، اصلاح مطلوب از ديدگاه قرآن، امر به معروف و نهى از منكر به منزله هدف ديگر قيام عاشورا، اهميت امر به معروف و نهى از منكر و عاقبت ترك آن.
در جلسات نهم و دهم، بحث پايانى جلسه هشتم، يعنى امر به معروف و نهى از منكر، ادامه مى يابد و مباحثى مانند گستره امر به معروف و نهى از منكر به صورت عام و خاص، گستره معناى جهاد، مصاديق امر به معروف و نهى از منكر به معناى عام (تعليم جاهل، تذكر و موعظه، برخورد اجتماعى با توطئه ها، مقابله با تهاجم فرهنگى و جهاد در راه خدا) مطرح مى گردد.
در جلسه يازدهم بحث در زمينه «وظيفه حكومت و مردم در شرايط حاضر» است. استاد وظيفه حكومت و جامعه را در زمينه آموزش احكام و مسائل اسلامى و مقابله با توطئه هاى دشمنان تبيين مى كنند، و با برشمردن علل فراموش شدن فريضه امر به معروف و نهى از منكر، در پايان، ايجاد تشكّل هاى اسلامى براى انجام فعاليت هاى اجتماعى را به منزله راهكارى عملى در شرايط حاضر پيشنهاد مى كنند.
در جلسه دوازدهم، موضوع امر به معروف و نهى از منكر در قرآن، بررسى مى شود. در اين زمينه موضوعاتي هم‌چون معناى اصطلاحى امر به معروف و نهى از منكر، مراتب امر به معروف و نهى از منكر، احساس مسئوليت در قبال ديگران و دليل تعبير منافقان در مقابل مؤمنان در زبان قرآن كريم، مطرح مى شود.
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید