عنوان : لغات در تفسیر نمونه
نویسنده : امامی، محمد جعفر
مشخصات نشر: قم، امام علی بن ابیطالب (ع)، 1387
شماره دیویی :الف م / ت732 م 179/297 م
از دید دانشمندان علم تفسیر، بهترینکتابی که لغات قرآن را تفسیر کرده، کتاب « مفردات راغب اصفهانی » است که هیچ مفسری در تفسیر آیات قرآن، از مراجعه به آن بی نیاز نیست.
کتاب گرانقدر « تفسیر نمونه » که توانسته در عصر اخیر خدمتی شایسته به دانشمندان و طالبان دانش تفسیر نماید نیز مبنای بهره گیری اش در فهم لغات قرآن، کتاب مزبور و تفسیر « مجمع البیان » در مرحله اول بوده است.
در این تفسیر لغات پیچیده آیات قرآن با بیانی شیوا معنا شده است و از آنجا که تفسیر این واژه ها در مجموع 27 جلد پراکنده شده است نویسنده این کتاب سعی نموده همه آنها را در یک جلد گردآوری نماید که بتوان با مراجعه به آن، به آسانی از مفاهیم آن لغات آگاه شد.
البته ناگفته نماند که بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در سال 1372 کتاب شرح و تفسیر لغات قرآن براساس تفسیر نمونه را در چهار جلد گردآوری نموده است که بسیار جامع تر از این کتاب می باشد ولی این کتاب در یک جلد چاپ گردیده و در برگیرنده لغات مهم و لغاتی استکه بیشتر مورد استفاده عموم قرارمی گیرد.
در پایان لازم است به چند نکته توجه نمود:
1- از آنجا که بعضی از واژه ها ضمن تفسیر آیات مختلف در جلدهای متعدد تفسیرآمده، یک مورد آن نقل شده و بقیه در پاورقی آدرس داده شده است.
2- این کتاب به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده تا استفاده از آن برای همگان آسان باشد.
تدوین متن و مطلب:جواد قاسمی زاده