دانشنامه امام حسین (ع)
۱۳۹۴-۰۹-۱۵
د 354 م 953/297 م

دانشنامه امام حسین علیه السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ/ محمدی ری‌شهری؛ با همکاری محمود طباطبایی‌نژاد، روح‌الله سید طبائی؛ مترجم: عبدالهادی مسعودی.- قم: دارالحدیث، ‎ ۱۴۳۰ق. = ‎ ۱۳۸۸.







معرفی کتاب:

بررسی جامع و همه جانبه زندگی پیشوایان دینی(پیامبر و اهل بیت ) از آن رو که به فهم درست گفتار ، رفتار و موضعگیری آنان در شرایط گوناگون می انجامد ، ضروری است؛زیرا نگاه تجزیه ای و تک بعدی از آفت بدفهمی مصون نیست و البته جامع نگری نیز، تنها با پژوهش های علمی و روشمند درباره هر یک از پیشوایان تحقق می یابد.

سالیان درازی است که به انجام رساندن چنین تحقیقاتی نهایت آرزو و دغدغه محققان پژوهشکده ی علوم و معارف حدیث بوده است ؛در این راستا نیز دانشنامه امیر المومنین در سال 79 و دانشنامه امام حسین در سال 88 ،با تلاش بی وقفه پژوهشگران و متخصصان این پژوهشکده به چاپ رسیده است.

امام حسین در میان شیعیان ، مسلمانان و حتی دیگر ادیان ، بیشتر با حادثه عاشورا- که درخشان ترین بخش زندگی ایشان نیز هست – شناخته می شود، اما اگر این بخش از زندگی ایشان با سایر دوره های حیات پر برکت ایشان توام گردد، شناخت کامل تری به وجود خواهد آمد .

در دانشنامه امام حسین که شامل 15 جلد می باشد تلاش شده است که تمام مقاطع زندگی سید الشهدا بازگو شود و مورد بررسی علمی قرار گیرد؛ از جمله ویژگی های برجسته این دانشنامه به موارد ذیل می توان اشاره نمود:

1) بازنگری تاریخ زندگی امام حسین .

2) استناد به منابع کهن و قابل استناد.

3) بهره گیری از منابع شیعه و سنی .

4) جامعیت همراه با گزیده نگاری .

5) تقد مطالب نادرست منابع معتبر.

6) تبیین و تفسیر ، در کنار گزارش.

7) بررسی تفصیلی مسایل مرتبط با حادثه عاشورا .

8) جمع بندی و تحلیلروایات متعارض .

9) کاربردی بودن محتوا .

10) تنظیم منطقی و آسان یاب.

11) فراهم ساختن نیازهای پژوهشی فرعی.

12) روش دانش نامه در تکریم چهارده معصوم.

لازم به ذکر است که هرکدام از 15 جلد دانشنامه امام حسین دارای فهرستی اجمالی در آغاز و فهرستی تفصیلی در پایان می باشند.
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید