اخلاق در نهج البلاغه
۱۳۹۴-۰۹-۱۷
اخلاق در نهج البلاغه / احمد مودب. کفایتین سطح سوم معادل کارشناسی ارشد. علوم حوزوی. با راهنمایی: محمود یزدی مطلق (فاضل). مشهد: حوزه علمیه، 1379.



152ص.



موضوع: 1. علی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت ـ 40ق . 2. نهج البلاغه ، 3. نهج البلاغه ـ تحقیق، 4. نهج البلاغه ـ اخلاق.





چکیده

رساله اخلاق در نهج البلاغه مشتمل بر طک مقدمه و دو فصل است. مقدمه شامل اهمیت موضوع که چنین توضیح داده شده است: بخاطر عشق و علاقه ای که جامعه ما و دیگر ملل به حضرت علی دارطم و نطازی است که جامعه به این اسوه تمام عیار بشریت دارد، علت انتخاب موضوع بدلیل فوق می باشد. در فصل اول مطالبی که جنبه مقدماتی داشته باشد تحت عنوان (مطالبی پیرامون اخلاق) بیان شده است. ابتدا اخلاق در ادیان مورد بررسی قرار گرفته و سپس به اهمیت اخلاق در اسلام و طرح آن در نهج البلاغه پرداخته شده است. تعریف خلق، مکان تغییرآن، شرافت علم اخلاق، نیاز بشر به یک سیستم اخلاقی و معیار سنجش فعل اخلاقی، رابطه دین و اخلاق، محور اخلاق اسلامی، اطلاق یا نسبیت اخلاق در این فصل مورد بحث قرار گرفته است. در فصل دوم تقوی بعنوان عامل بازدارنده از زشتیها مطرح شده و بطور گسترده موارد آن بر اساس نهج البلاغه ذکر شده است. سپس پاره ای صفات مورد بحث قرار گرفته که عبارتند از: شجاعت، تواضع، تکبر، عجب، ریا، سمعه، هوای نفس، آرزوی دراز، راستگویی، غیبت، صبر، امر به معروف و نهی از منکر، فریبکاری، گرسنگی، استغفار و زبان و مضرات آن می باشد.



شماره بازیابی: م گ/ن 9515/297
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید