مدیر تبلیغات اسلامی آستانقدس رضوی برنامههای فرهنگی- تبلیغی و مذهبی ماه مبارک رمضان حرم مطهر امام رضا(ع) را تشریح کرد.
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین سعید آخوندی در نشست خبری تشریح برنامههای ماه مبارک رمضان حرم مطهر رضوی که امروز در سازمان حرم منور امام رضا(ع) برگزار شد، عنوان کرد: سبک زندگی قرآنی، تعمیق معارف و بینش دینی، تهذیب نفس و رفتارشناسی قرآنی بر اساس نیازهای جامعه اسلامی و نیازهای جهان اسلام با بهرهمندی از بهترین مبلغان عرصه تبلیغ در حوزههای گوناگون، محور برنامههای فرهنگی–تبلیغی حرم مطهر رضوی در ماه مبارک رمضان امسال است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات ترتیل خوانی قرآن کریم حرم مطهر که به صورت زنده از شبکههای سیما پخش میشود، گفت: برنامه ترتیل کلام الله وحی حرم مطهر امام رضا(ع) در ایام ماه مبارک رمضان همه روزه بعد از نماز صبح در صحن انقلاب اسلامی، از ساعت 11 تا 12 در رواق امام خمینی(ره) و از ساعت 18:30 تا 19:30 در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد برگزار میشود.
آخوندی با اشاره به اینکه روزانه 11 نوبت مراسم ترتیل خوانی در حرم مطهر رضوی برگزار میشود، ادامه داد: مراسم ترتیل خوانی صحن انقلاب به صورت زنده از شبکه یک، ترتیل خوانی رواق امام خمینی(ره) از شبکه قرآن و ترتیل خوانی مسجد گوهرشاد از شبکه افق و خراسان رضوی پخش خواهند شد.
برنامههای قرآنی ویژه خواهران
مدیر تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه به برنامههای قرآنی ویژه خواهران در رواق حضرت زهرا(س) اشاره و عنوان کرد: برنامه ترتیل قرآن کریم ویژه خواهران همه روز از ساعت 9:30 تا 12 برگزار میشود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به بیان ویژه برنامههای تبلیغی در ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: برنامه تفسیر قرآن کریم حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با عنوان «درسهایی از قرآن» امسال نیز همچون سالهای گذشته هر شب ساعت 21:30 در رواق امام خمینی(ره) برگزار میشود.
شبهای قدر در حرم
آخوندی در ادامه به اعلام برنامههای شبهای قدر در حرم مطهر رضوی پرداخت و تصریح کرد: حرم مطهر رضوی در شبهای قدر میزبان میلیونها زائری است که از اقصی نقاط ایران و کشورهای مختلف برای حضور در این آیین معنوی به حرم مطهر میآیند.
وی گفت: این مراسم از ساعت 21 تا یک بامداد برگزار و علاوه بر ویژه برنامه سخنرانی و مراسم احیاء، دعای جوشن کبیر نیز قرائت میشود.
آخوندی افزود: پس از پایان مراسم شب احیاء در مسجد گوهرشاد از ساعت 1:30 تا نماز صبح برنامه مناجات خوانی دایر است تا زائرانی که مشتاق عبادت تا سحر هستند از آن بهرهمند شوند.
مناجات خوانی بامدادی
وی گفت: امسال نیز طبق سنت هر سال از ساعت 12 بامداد برنامه مناجات خوانی با حضور محمود کریمی در رواق امام خمینی(ره) برگزار میشود و یک برنامه مناجات خوانی دیگر با عنوان کبوتران حرم هر شب از ساعت 1 بامداد تا 2:30 با حضور مداحان و شاعران رضوی در رواق دارالهدایه تشکیل میشود.
مدیر تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) برنامه شب شعر کرامت غزل با حضور شاعران آئینی برگزار میشود، عنوان کرد: در راستای تبلیغ معارف اسلامی به صورت روزانه برنامه سخنرانی قبل و بعد از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء با حضور حجج الاسلام و المسلمین ماندگاری، کازرونی، نظافت، حلواییان، اسلامیفر و ... برگزار میشود.
نشستهای پرسش و پاسخ
آخوندی با تأکید بر این مطلب که ایجاد بستر و فضای مناسب برای آنکه افراد با هر فکر و نظری بتوانند آزادانه سؤال خویش را مطرح و پاسخهای لازم را دریافت کنند، موجب رشد و شکوفایی افکار ناب خواهد شد، اظهار کرد: از این رو برپایی نشستهای پرسش و پاسخ دینی یکی از برنامههای محوری آستان قدس رضوی در ماه مبارک رمضان است که در قالب 60 جلسه پرسمان دینی، 1500 حلقه معرفت و نشستهای تخصصی ویژه خواهران و برادران در اماکن متبرکه تشکیل میشود.
تولیدات مکتوب
آخوندی در بخش دیگری از سخنان خود به تولیدات این معاونت ویژه ایام رمضان اشاره و بیان کرد: کتاب رهیافت روزه، امام مهربانی در ماه خدا، ویژه نامه سیامین سالگرد رهبری مقام معظم رهبری و میعادگاه بهار در ایام این ماه مبارک تولید منتشر میشود.
وی ادامه داد: در ضلع غربی صحن جامع رضوی در ماه مبارک رمضان پایگاه مهمانسرای اندیشه ویژه زائران تدارک دیده شده تا از کنار لحظات ناب زیارت از کتابهای معارفی اداره تولیدات نیز بهرمند شوند.
زائران غیرایرانی
مدیر اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه خاطرنشان کرد: برنامههای ویژهای نیز برای زائران غیرایرانی به زبانهای عربی، اردو، انگلیسی و آذری در اماکن متبرکه رضوی تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به برگزاری ویژه برنامه شبهای قدر برای این دسته از زائران به صورت ویژه و با حضور مداحان و سخنرانان کشورهای مختلف، عنوان کرد: روزانه یک جلسه ترتیلخوانی در رواقهای دارالرحمه و تفسیر و قرائت فرازهایی از کتاب شریف نهج البلاغه در صحن غدیر برای زائران غیرایرانی برنامهریزی شده است.