به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛
کتاب «قرآن و روانشناسی» تجدید چاپ شد.
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی کتاب «قرآن و روانشناسی» برای دهمین بار تجدید چاپ شد.
به گزارش آستان نیوز، قرآن کریم، بهترین راه خوشبختی را در برابر انسان نهاده است تا به خودشناسی، رشد شخصیت و ارتقای نفس دست یابد. قرآن، فطرت و حالات روانی انسان را یادآور شده و علل انحراف و بیماریهای روحی و روانی وی را بیان کرده است. از این رو به کمک این حقایق میتوان شخصیت انسان را رشد داد و عوامل بهداشت روانی را شناسایی کرد.
محمد عثمان نجاتی نویسنده کتاب «قرآن و روانشناسی» استاد دانشگاههای قاهره و کویت، کوشیده است در این اثر حقایق و مفاهیم روانشناسانه قرآن کریم را گردآوری کند تا با رهجویی از آنها بتواند به تکوین شخصیت راستین و رفتار درست انسانی دست یابد.
همچنین نویسنده در این کتاب، مفاهیم روانی موجود در قرآن را بررسی و سپس آن را با مفاهیم روانشناسی جدید مقایسه کرده است تا از این طریق به شناخت درست مفاهیم روانی اسلام کمک کند.
این اثر در 10 فصل به موضوعاتی همچون انگیزههای رفتار در قرآن، انفعالها در قرآن، ادراک حسی در قرآن، تفکر از دیدگاه قرآن، یادگیری در قرآن، علم لدنی در قرآن، یادآوری و فراموشی در قرآن، سیستم مغز و اعصاب در قرآن و رواندرمانی در قرآن میپردازد.
چاپ نخست این کتاب به زبانهای عربی و فارسی با استقبال گرم بسیاری از سوی علاقهمندان به میراث اسلامی به طور کلی و روانشناسی اسلامی به طور خاص مواجه شده است. در چاپ دوم این کتاب به زبان عربی اصلاحات بسیاری انجام شده و مطالب فراوانی همچون برخی از آیات قرآنی، تعلیقات، پاورقیها، تحلیلها و مقایسههای جدید در بیشتر فصلهای کتاب افزوده شده است.
در بخشی از فصل دوم این اثر با عنوان «انفعالهای قرآن» آمده است: در قرآن کریم بسیاری از عواطف انفعالی مانند ترس، خشم، محبت، شادی، نفرت، غیرت، حسد، پشیمانی، شرم و خواری که انسان آنها را احساس میکند، به دقت توصیف شدهاند.
کتاب «قرآن و روانشناسی» توسط عباس عرب ترجمه فارسی شده و در شمارگان 200 نسخه در قطع وزیری به چاپ رسیده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.