نام مهدی آذریزدی برای نسلهای قبلتر از کودکان امروز بسیار آشنا و دوست داشتنی است. یکی از رویدادهای حوزه ادبیات کودک و نوجوان در سال ۱۳۹۱، نامگذاری روزی به نام ادبیات کودک و نوجوان بود. شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۷۱۷ خود و بنا بر پیشنهاد شورای فرهنگی عمومی، روز ۱۸ تیر را به عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان ثبت کرد، این روز، روز درگذشت مهدی آذریزدی پرتیراژترین نویسنده تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران و کسی است که خود را وقف ادبیات داستانی کودکان کرد.
شخصیت آذریزدی، چیزی برای از دست دادن نداشت؛ نه ادعای عربیدانی، نه ادعای مدرک تحصیلی، نه ادعای ثروت، نه ادعای زبان خارجه دانی، و نه ادعای نسخهشناسی، نه ادعای ادبیات پست مدرن و نه ادعای بکار بردن لغات علمی و در حالی که عربی میدانست و خودش زبان انگلیسی را در حد رفع و رجوع کارهایش آموخته بود؛ اهل نسخهبازی و سندشناسی اصلا نبود. با غرب هم خیلی کار نداشت ولی بی اطلاع هم نبود، رمان میخواند، شخصیتهای برجسته را میشناخت و کتابشناسی حاذق و کتاب دیده بود، چون همه اینها بود، پس، در شخصیتاش چیزی که نبود، وجود نداشت.
آسمان در آب: بازتاب قصههاي کهن در قصههاي خوب براي بچههاي خوب" اثر مهدي آذريزدي/ نويسنده: اکرم عارفي.- مشهد: مرنديز، ۱۳۹۱.
من خودم را از جهت رسیدگی به فرزندانم، بخشی مدیون این مرد و کتاب این مرد میدانم... ایشان یک خلای را در یک برهه زمان برای زنجیره طولانی فرهنگی این کشور پر کردند.
آیه الله خامنه ای، یزد، دیدار با نخبگان، 1386.
کوکب بخت مرا منجم بسیار دیر خواهد شناخت و از آن هیچ تاسفی ندارم چرا که به شناخت تو سرفرازم و به باقی ماندن و یادگار شدن این کتاب در زبان فارسی ایمان دارم.
مهدی آذریزدی، 25/11/1345
این کتاب با عنوان آسمان در آب، پایان نامه تحصیلی کارشناسی ارشد رشته ادبیات فارسی برای دانشجویان و علاقمندان به پژوهش پیشنهاد می شود. خواننده ضمن تورق اثر با بازنویسی قصه های کهن توسط مهدی آذریزدی، الگوی نسبتا مقبول خواهد یافت. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر ادبیات کهن پارسی بر قصه های خوب برای بچه های خوب پرداخته و حجم و نوع تغییراتی را که آذریزدی در فرایند بازنویسی و بازآفرینی این قصه ها اعمال کرده است تبیین و تحلیل می کند. این کتاب در هشت فصل جمع بندی و نتیجه گیری شده است. فصل اول کلیات و فصل دوم: بررسی قصه های کلیله و دمنه و انوار سهیلی، فصول بعدی: بررسی قصه های مرزبان نامه، قصه های سندبادنامه و قابوسنامه، مثنوی معنوی، شیخ عطار، گلستان و ملستان، و...