انقلاب، جنگ و تحولات اجتماعی در ادبیات داستانی ایران
۱۴۰۰-۱۱-۲۰
کتاب انقلاب، جنگ و تحولات اجتماعی در ادبیات داستانی ایران ، از طریق مقالات و نقد برخی از آثار ادبیات داستانی بازتاب برخی از مهم‌ترین حوادث تاریخ معاصر همچون انقلاب و جنگ تحمیلی

انقلاب، جنگ و تحولات اجتماعی در ادبیات داستانی ایران 

کتاب انقلاب، جنگ و تحولات اجتماعی در ادبیات داستانی ایران ، از طریق مقالات و نقد برخی از آثار ادبیات داستانی بازتاب برخی از مهم‌ترین حوادث تاریخ معاصر همچون انقلاب و جنگ تحمیلی و همچنین تحولات جامعه ایران را در ادبیات داستانی را بررسی کند. نزدیک به 170 سال از ورود ادبیات داستانی به ایران می‌گذرد، با نگاهی به گذشته آشکار می‌شود که تاریخ سیاسی و تحولات اجتماعی، تأثیر مستقیمی بر ادبیات داستانی ایران داشته‌اند. رشد شهر نشینی، بالا رفتن سطح سواد جامعه،قدرت گرفتن طبقه متوسط از سویی و فرازهای تاریخی همچون مشروطه، سقوط قاجاریه، روی کار آمدن پهلوی اول، سقوط رضا شاه و ... بر روند انتشار و گاه خلق آثار ادبی موثر بوده اند.

در حوزه ادبیات داستانی نسبت به مسئله انقلاب و جنگ، نویسندگان دو دسته‌اند: نویسندگان انقلابی و نویسندگان انقلاب. این دو گروه آثاری را پدید آورده‌اند و سعی نمودند تا راوی روزگاران و آدم‌هایی باشند که در پیدایش یک دوره تاریخی در ایران معاصر نقش داشته‌اند. از سال ۱۳۵۹ نیز با شروع جنگ تحمیلی، مسئله جنگ در ادبیات منعکس و پرداختن به آن و تبعات اجتماعی، انسانی، سیاسی و اقتصادی‌اش، راه‌های نوینی را پیش پای این دو گروه از نویسندگان قرار داده و جنگ که بخشی از تاریخ معاصر ایران است، در ادبیات جلوه ویژه‌ای یافته است. از همان سال‌های نخست، جریان‌ها و رویکردهای متفاوتی در داستان‌نویسی جنگ پدید آمده است. از دیگر سو، جنگ و نوشتن درباره آن به طور مشخص در چند حوزه با جریان‌های دیگر داستان‌نویسی پیوندهایی داشته است. مسئله اصلی این کتاب، توصیف، تحلیل و نقد ادبیات داستانی جنگ و تحلیل نحوه اثرگذاری آن بر سه جریان داستان‌نویسی است..

سازندگان:
منابع:
انقلاب، جنگ و تحولات اجتماعی در ادبیات داستانی ایران
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.