بر اساس گزارش رسیده از بنیاد سعدی، در مراسم افتتاحیه نخستین دوره دانشافزایی زبان و ادبیات فارسی در بنگلادش، سیدموسی حسینی، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش و نماینده بنیاد سعدی، دکتر فرهاد درودگریان، استاد اعزامی از ایران، پروفسور افتخارالدین چوهدُری، رییس دانشگاه چیتاگنگ، پروفسور سکندر چوهدُری رئیس دانشکده علوم انسانی، دکتر ابوالهاشم، رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی و دکتر الهام حدادی مدرس دوره، حضور داشتند.
اولین دوره دانشافزایی دانشجویان زبان و ادبیات فارسی بنگلادش به مدت سه روز با حضور 75 نفر از فارسیآموزان در محل دانشگاه چیتاگنگ برگزار شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش رسیده از بنیاد سعدی، در مراسم افتتاحیه نخستین دوره دانشافزایی زبان و ادبیات فارسی در بنگلادش، سیدموسی حسینی، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش و نماینده بنیاد سعدی، دکتر فرهاد درودگریان، استاد اعزامی از ایران، پروفسور افتخارالدین چوهدُری، رییس دانشگاه چیتاگنگ، پروفسور سکندر چوهدُری رئیس دانشکده علوم انسانی، دکتر ابوالهاشم، رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی و دکتر الهام حدادی مدرس دوره، حضور داشتند.
کلاسهای این دوره دانشافزایی از ششم تا هشتم دسامبر و در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و فارسیآموزان به مدت 20 ساعت، هر روز در سه کلاس آموزشی حضور یافتند و از درسهای «دستور زبان فارسی»، «آموزش زبان فارسی»، «ادبیات معاصر (نظم و نثر)»، «ادبیات کلاسیک (نظم و نثر)»، «مکالمه و گفتوگو» و «بررسی و تحلیل اشعار عرفانی» بهرهمند شدند.
همچنین در پایان دوره، اردوی فرهنگی و تفریحی استادان و دانشجویان در جنگلهای اطراف دانشگاه چیتاگنگ برگزار شد و دانشجویان سرودهها و شعرهای فارسی را خوانده و با زبان فارسی با یکدیگر صحبت کردند.
برگزاری «شب شعر» و «نمایش فیلم به زبان فارسی» از دیگر فعالیتهای انجامشده در این دوره دانشافزایی بود که مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه چیتاگنگ بنگلاش در سال 2012 میلادی زیر نظر دانشکده علوم انسانی این دانشگاه تأسیس شد و با حضور 15 نفر دانشجو در سطح لیسانس آغاز به کار کرد. با توجه به علاقهای که برای خواندن شعرهای شاعران بزرگ ایران از جمله سعدی، مولانا و عطار در مجالس مذهبی در بنگلادش وجود داشت و همچنین با تلاش استادانی همچون دکتر ابوالهاشم، هرساله بر تعداد فارسیآموزان در گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه چیتاگنگ افزوده شد و در حال حاضر 120 نفر دانشجو در این رشته مشغول به تحصیل هستند که این تعداد در دوره بعد به 170 نفر خواهد رسید.