استاد بزرگ عالم زاده(۱۳۹۵-۱۳۱۶ خورشیدی) پس از عمری تحقیق و تدریس و تألیف، در سن ۷۹ سالگی به علت بیماری مغز استخوان در مشهد مقدس رضوی به حکم آیه شریفه :« کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَهُ الْمَوْتِ » فرشته ی مرگ را لبیک« ارْجِعِی إِلى رَبِّکِ » گفت و به دیار باقی شتافت.
هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ
عالم زاده، بزرگ، فرزند : شیخ عبد الحسین
ازجمله کارهای پژوهشی ایشان، تحقیق و نگارش شرح حال بزرگان و نویسندگان و رجال نامدار بود.
ایشان در تیر ماه ۱۳۱۶ شمسی در شهرستان، کهن و تاریخی شوشتر، در خانواده ای روحانی، متولدشدند، پدرشان مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدا لحسین عالم زاده شوشتری، فرزند علّامه مرحوم شیخ محمد باقر شریعت احمدی بودند .
از شش سالگی خواندن و نوشتن و سوره های کوچک قرآن را نزد پدر بزرگ آموخت. پس ازآن در مکتب خانه مرحوم معنوی که فردی باسواد و متدین بود، ادامه داد.
** پس از آن یک دوره کامل صرف و نحو و ادبیات را در محضر درس پدر فرا گرفت . آن گاه پس از گذراندن امتحان دوره متوسطه در شهرستان مسجد سلیمان، و اخذ دیپلم به ادامه ی تحصیلات دانشگاهی پرداخته و دردانشکده ی الهیات (رشته فلسفه) دانشگاه فردوسی مشهد فارغ التحصیل شد. و در آموزش وپرورش مسجد سلیمان به تدریس پرداخت، پس از مدتی به مشهد منتقل و با اخذ مدرک مدرسی، تدریس در مراکز تربیت معلم مشهد آغاز و به خدمت در آموزش پرورش خراسان بریا معلمان ادامه دادند .
** تحقیق و پژوهش
اولین کار فرهنگی ایشان، تدوین جدولی مشتمل بر اطلاعات تاریخی و گزیده ای از کلمات قصار معصومین علیهم السلام، که از منابع موثق استخراج نمودند . این اثر تیراژ بالا در چاپخانه ی کریمی در مسجد سلیمان به چاپ رسید و طی بخشنامه شماره ۸۱۵۶۹ مورخ ۲۸ /۹ / ۱۳۴۰ اداره آموزش پرورش وقت، مطالعه و تدریس آن به آموزشگاهها ابلاغ گردید.
اثر دیگر : ترجمه و تحلیلی از قسمتی از جلد چهارم کتاب اُسدُ الغابه فی معرفه صحابه،تألیف اثر ابن اثیرجزری است. این اثر در بیان فضائل و مناقب امیرالمومنین علیه السلام از لسان یک عالم اهل تسنن به نام نور الولایه است.
همکاری با آستان قدس رضوی
از سال ۱۳۶۳ ازسوی آستان قدس رضوی دعوت به همکاری در امور فرهنگی و در آن سال ،کار تهیه معجمی بریا ۱۱۰ جلد بحار الانوار را در گروهی ۵ نفره از محققان ، آغاز نمودند، پس از اتمام آن همچنان به کار تحقیق و پژو هش ادامه دادند.
از آثار و تألیفات منتشر شده ی ایشان:
ضمن تألیفات ، از ایشان حدود ۳۲ مقاله در نشریات به چاپ رسیده است.
علاوه بر این در طول سالها، در کنارتألیف و کارهای فرهنگی، شرکت در همایشهای گروههای علمی زیارتی، درشبکه هایی ازصدا و سیمای جمهوری اسلامی، جام جم، رادیو زائر،رادیو سمنان، ندای حرم، پالتاک، ارائه سمنانی و پاسخ به سئوالات ایرانیان مقیم خارج از طریق صدا نیز شرکت داشته اند. و در این راستا موفق به تألیف بیش از ده اثر شدند. تألیف اخیر ایشان با عنوان: «دانشنامه رضوی» است که در تهران در سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر به چاپ رسیده است.
برخی دیگر از آثار:
۱- حرم رضوی به روایت تاریخ چاپ ششم .
۲- به سوی بارگاه نور چاپ سوم.
۳- ستاره پرفروغ آسمان کویر حسین بن موسی الکاظم علیه السلام
۴- گوشه ای از مبارزات شهید مدرس .
۵- قبله گاه عاشقان معرفی حرم رضوی و اماکن متبرکه .
۶- مشعل فروزان دانش و تقوی ( امام محمد باقر) این کتاب ، توسط پرفسور اقبال جسکانی استاد دانشگاه پاکستان به زبان اردو ترجمه و در انتشارات انصاریان قم به چاپ رسیده است .
۷-علم و تمدن از دیدگاه اسلام
۸-دانشنامه رضوی
۹- قبله گاه عاشقان هشتمین شمس ولایت چاپ دوم شده.
۱۰- نوری منیر در افق کویر، و چند اثر دیگر.
از آیت الله حاج شیخ محمود ارگانی شنیده شده که پدر و اجداد ایشان همه اهل علم بودند.
پدر ایشان آیت الله حاج شیخ عبد الحسین عالم زاده شوشتری ، پدر بزرگ مرحوم علامه شیخ محمد باقر شریعت احمدی، و جدّ اعلا مرحوم آیت الله حاج شیخ احمد شوشتری(۱۲۴۵ – ۱۳۲۷ هـ ق) بودند، معظمٌ له از مراجع تقلید خوزستان بودند، رساله ی عملیه ایشان به نام « منجی المسترشدین» است و تا پنج پشت ایشان همه اهل علم و مجتهد بودند که آخرین آن ها شیخ علی رفیع الدین است . وی بانی و مؤسس مسجد معروف (شیخ علی) در شوشتر است.
و
اما از وقایع روز ۱۰ تیرماه ۱۳۹۵ خورشیدی برابر با ۲۴ رمضان ۱۴۳۷ هجری قمری/۳۰ جون ۲۰۱۶ میلادی/ این که : استاد بزرگ عالم زاده(۱۳۹۵-۱۳۱۶ خورشیدی) پس از عمری تحقیق و تدریس و تألیف، در سن ۷۹ سالگی به علت بیماری مغز استخوان در مشهد مقدس رضوی به حکم آیه شریفه :« کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَهُ الْمَوْتِ » فرشته ی مرگ را لبیک« ارْجِعِی إِلى رَبِّکِ » گفت و به دیار باقی شتافتند.
پیکر آن مرحوم در روز ۱۳ تیرماه ۱۳۹۵پس از تغسیل و تکفین با حضورعلما و روحانیون و جمعی از شخصیتهای علمی و فرهنگی و مدیران و کارکنان کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی باشکوه خاص ازمحل صحن آزادی حرم مطهر رضوی تشییع و درآرامستان بهشت رضا(علیه السلام) بلوک ۴۴ بخاک سپرده شد.
روح این ذخیره ارزشمند کتابخانه مرکزی، محقق و استاد گرانقدر شاد و یادشان همواره گرامی باد.