یک مترجم و نویسنده ایرانی- بلغاری، درباره پیام اخیر رهبر معظم انقلاب خطاب به عموم جوانان اروپایی غربی گفت: آیتالله علی خامنهای (مدظله العالی) تحمیل فرهنگ غرب بر فرهنگ سایر ملل و خُردنگری به فرهنگهای مستقل را نوعی خشونت خاموش و بسیار زیانبار تلقی میکنند.
یک مترجم و نویسنده ایرانی- بلغاری، درباره پیام اخیر رهبر معظم انقلاب خطاب به عموم جوانان اروپایی غربی گفت: آیتالله علی خامنهای (مدظله العالی) تحمیل فرهنگ غرب بر فرهنگ سایر ملل و خُردنگری به فرهنگهای مستقل را نوعی خشونت خاموش و بسیار زیانبار تلقی میکنند.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، دکتر هاجر فیوضی یوسفی - استاد پیشین دانشگاه صوفیه، نویسنده و مترجم زبان بلغاری - در این زمینه گفت: حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) در نامه خود چنان با تدبیر و درایت، ریشههای تروریسم و عاملان فجایع را نه تنها برای جوانان، بلکه برای همگان روشن ساخته که وجدان هر انسان مترقی، روشنبین و بشردوستی را که دارای عواطف انسانی است، بیدار میکند.
وی ادامه داد: روی سخن رهبر اسلامی ایران با جوانان آیندهسازان جوامع است که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهند بود راههایی نو برای ساخت آینده بیابند و مانع کجرویهایی شوند که غرب را به چنین نقطهای رسانده است. ایشان توجه جوانان را به این جلب میکنند که امروز تروریسم، درد مشترک شرق وغرب و همچنین مسلمانان و غیرمسلمانان است؛ اگر مردم فرانسه ناامنی و اضطراب را تجربه کردهاند، مردم عراق، یمن، سوریه، لبنان و افغانستان، سالهای متمادی در ابعاد وسیعتر و بهمدت بسیار طولانیتر قربانی وحشت و خشونت بودهاند.
استاد پیشین دانشگاه صوفیه با بیان اینکه مردم ستمدیده فلسطین بیش از 60 سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه میکنند، تأکید کرد: رهبر عظیمالشأن انقلاب، بسیار دقیق اظهار میدارند که متأسفانه خشونتها همواره از طرف قدرتهای بزرگ به شیوههای گوناگون حمایت میشود. نمونه آن ایجاد و تقویت القاعده، طالبان و داعش و... است. درحالیکه پیشروترین و روشنترین اندیشههای جنبش بیداری در منطقه، بیرحمانه مورد سرکوب قرار میگیرد. برخورد دوگانه غرب با اسلام، گواه تضاد در سیاستهای غربی است.
این مترجم و نویسنده در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه ریشههای خشونت در ترجیح دادن منافع دولتها بر ارزشهای انسانی و اخلاقی است، افزود: آیتالله خامنهای امید دارند که جوانان قادرند ذهنیت آلوده به تزویر و آراسته به اغراض موذیانه را تغییر دهند و این اولین مرحله برقراری امینت و آرامش و طرد اندیشه خشونتآمیز است.
فیوضی یوسفی ادامه داد: امروزه در جهان غرب در همانندسازی و شبیهسازی فرهنگی پافشاری میشود. رهبر انقلاب اسلامی تحمیل فرهنگ غرب بر فرهنگ سایر ملل و خُردنگری به فرهنگهای مستقل را نوعی خشونت خاموش و بسیار زیانبار تلقی میکنند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: این سؤال پیش میآید، چرا کسانی که در اروپا متولد شده و پرورش فکری و روحی یافتهاند، جذب این نوع گروهها همچون القاعده، طالبان و داعش میشوند؟ قطعاً آنها عمری تحت تأثیر و تغذیه ناسالم در محیط آلوده و مولد خشونتاند. نابرابریهای اقتصادی و تبعیضهای قانونی، نفرت عمیق و طولانی در دل اقشاری از جوامع غربی، موجب عقدههایی شده که هر چند گاه، به صورت بیمارگونه گشوده میشود.
وی تأکید کرد: حضرت آیتالله خامنهای با خلوص نیت و اعتقاد راستین اسلامی به جوانان توصیه میکنند که شکافها را به جای تعمیق دادن ترمیم کنند، گرهها و کینهها را یافته و بزدایند و در مبارزه با تروریسم از واکنشهای عجولانه پرهیز کنند.
این نویسنده ایرانیتبار بلغاری افزود: مقرراتی در برخی از کشورهای اروپایی وضع شده که شهروندان را به جاسوسی علیه مسلمانان وامیدارد؛ رهبر معظم انقلاب تأکید میکنند که جوانان بدانند ریشه این رفتارها ظالمانه است و عملکرد و رفتار مسلمانان جز مهربانی و شکیبایی نیست. ایشان همچنین از جوانان میخواهند که بر پایه شناخت درست و ژرفبینی و بهرهمند شدن از تجربههای ناگوار، بنیانهای یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پیریزی کنند.