دو آفتاب و دو ماه: گزیده اشعار مدایح و مراثی حضرت امام هادی (علیهالسلام) و حضرت امام عسکری (علیهالسلام) و حضرت نرجس خاتون (علیهاالسلام) و حضرت حکیمه خاتون (علیهاالسلام)/ به گزینش و پژوهش جواد هاشمی "تربت"؛ به کوشش میثم کریمی.- تهران: شرکت تعاونی کارآفرینان فرهنگ و هنر، ۱۳۸۸.
سامرا در آیینه شعر فارسی
نام این شهر در اصل « سر من رأی » بوده است یعنی « هر که آن را ببیند شاد می شود » اما بعدها این شهر رو به ویرانی نهاد و به « ساء من رأی » ، « هر که آن را ببیند ناراحت می شود »مشهور شد و پس از مدتی به اختصار ، « سامرا » نام گرفت.
صبا! اگر ز، ره سر من رای گذری
رسان به حضرتش از من بسی درود و سلام
مطالعه و بررسی بیش از هزار جلد کتاب، از دواوین شعرا و مجموعههای گردآوری شده، در حوزه شعر و ادب، زیربنای اصلی «دوآفتاب و دو ماه» را تشکیل می دهد.
"اشعاری که در توصیف سرزمین «سامره» و ستایش چهار نور مقدس آن سروده شده گاه به طور مجزا به مدح و رثای چهار امام مدفون در این منطقه اختصاص دارد و گاه به طور مشترک به مدح و رثای آنان در بین چهارده معصوم (ع) پرداخته است. گاهی نیز سامرا در بین اشعار، به عنوان مولد و موطن و محل غیبت حضرت مهدی (عج) مطرح بوده است. مجموعه حاضر به گردآوری سرودههایی از شاعران مختلف در خصوص تکریم سامرا، مدایح و مناقب و مراثی امام هادی و امام حسن عسکری (ع)، مدح و منقبت و زندگانی حضرت نرجس خاتون و حضرت حکیمخاتون (س) و نیز سرودههایی در خصوص تخریب سامرا اختصاص دارد."
و کلامی نورانی از حضرتش:
نماز شب، سیر شبانه: اگر کسی دوست دارد به مقامات عالی انسانی برسد و اصل الیالله باشد، راه کوتاه نماز شب را در پیش گیرد. امام حسن عسکری(ع) در این باره فرموده است: وصول به خداوند عز و جل، سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نشود. (مسند الامام العسکری، ص 290)