فیروز حریرچی، چهره ماندگار ادبیات عرب
۱۳۹۵-۰۳-۲۶
دکتر فیروز حریرچی، چهره ماندگار ادبیات عرب که از ۲۰ اردیبهشت ماه به کما رفته بود، شامگاه شنبه (۲۲ خردادماه) در بیمارستان سینا درگذشت.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فیروز حریرچی، چندی پیش هنگام تدریس بر سر یکی از کلاس‌های دانشگاه آزاد، دچار سرگیجه و عدم تعادل شد که به‌سرعت به بیمارستان بهمن تهران منتقل و با تشخیص سکته مغزی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد. وی ۲۰ اردیبهشت‌ماه تحت عمل جراحی مغز قرار گرفت و از آن تاریخ در حالت کما بود. سرانجام این چهره ماندگار ادبیات عرب شب گذشته (۲۲ خردادماه) در بیمارستان سینا درگذشت.
مرحوم حریرچی در سال ۱۳۲۰ در تبریز متولد شد و سال ۱۳۵۴ دکترای زبان و ادبیات عرب خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. وی در دوران تحصیل، از دانش استادانی مانند بدیع الزمان فروزانفر، استاد محمدتقی مدرس رضوی، دکتر محمد معین، دکترصفا، دکتر خانلری و استاد سید جعفر شهیدی بهره‌مند شد. در سال ۱۳۴۱ دکتر محمد معین، او را برای همکاری علمی دعوت کرد و از آن سال تا زمانی که آن مرحوم در بستر بیماری بود، وی مانند یک دانشجوی طالب علم، از محضر استاد معین روش تحقیق و تتبع و نیز سجایای اخلاقی را فراگرفت. حاصل این همکاری چند ساله، مشارکت دکتر حریرچی در تدوین فرهنگ معین بود و به همین سبب نام وی در جلد ششم فرهنگ مذکور ذکر شده است.
او در سال ۱۳۵۶ به عنوان استادیار، سال ۱۳۶۳ به عنوان دانشیار و از سال ۱۳۶۹ با پایه استاد تمام در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران شاگردان فراوانی را تربیت کرده است. مرحوم حریرچی از سال ۱۳۶۷ تاکنون عضو فرهنگستان بین‌المللی زبان و ادبیات عربی سوریه است. همچنین او در چهارمین دوره همایش چهره‌های ماندگار، در سال ۱۳۸۳ به‌عنوان چهره ماندگارِ حوزه ادبیات عربی برگزیده شد.
«موشح در ادبیات عرب»، «دراسة وجیزة حول اشعار هاتف العربیة»، «پارسیان عربی نویس»، «اساس العربیة»، «امثار سائره از شعر متنبی»، «دفاع از اسلام»، «جوهره»، «قانون»، «امثال و حکم»، «ام سلمه» از جمله آثار تألیفی و ترجمه‌ای مرحوم حریرچی است.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.