اختتامیه نخستین جشنواره میراث مکتوب رضوی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)؛ سید عباس صالحی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره میراث مکتوب رضوی که در خانه فرهنگ صدوقی برگزار شد، اظهار داشت: وزارت ارشاد پیمایش های علمی متعددی با عناوین مختلف دارد که یکی از این پیمایش ها در ارتباط با مصرف کالاهای فرهنگی است و موج سوم این پیمایش که هنوز موج سوم این پیمایش منتشر نشده است.
وی عنوان کرد: نکته نخست در این پیمایش این است که میزان سرانه مطالعه در این کشور که با ۱۵ هزار و ۶۰۰ نمونه در کشور ایجاد شده، در هفته همان فضای یک ساعت و ۳۰ دقیقه و روزانه ۱۳ دقیقه از مجموعه کشوری است.
صالحی خاطرنشان کرد: این آمار تقریبا مشابه آمار سال ۹۴ ما در ارزشها و نگرشهای ایرانیان است و هنوز مصرف کتاب و سرانه مطالعه به صورت میانگین تغییری نکرده است.
وزیر ارشاد ادامه داد: البته این مطلب در عین حالی که آمار خوبی نیست اما یک نکته خوبی هم دارد و با وجودی که در چند سال گذشته روند استفاده از فضای مجازی به شدت افزایش یافته، در طول این سالها رقم مطالعه حفاظت شده و رقم کمی هم پیشرفت داشته، نشان دهنده این است که مجموعه تحرکاتی که اتفاق میافتد، حداقل در صیانت از رقم موثر بوده است.
صالحی گفت: با این حال باید تلاشهایی صورت بگیرد که ما این رقم را ارتقا بدهیم ولی نباید تحرکات اتفاق افتاده را دست کم گرفت چرا که اگر نمیبود، در این چند سال فضای تحرک فضای مجازی میتوانست میزان مطالعه را به شکل قابل توجهی تنزل بدهد.
وی با بیان اینکه نکته دیگر این است که جریان مطالعه کتابهای الکترونیک رو به رشد است، گفت: ۱۹.۲ کل پاسخگویان در سئوالهای صورت گرفته اعلام کردند که کتاب الکترونیک میخوانند در بین افرادی که اهل مطالعه بودند هم بیش از ۴۲.۴ درصد اعلام کردند که این کتابها را میخوانند.
وزیر ارشاد در ارتباط با اینکه مردم چه کتابهایی می خوانند گفت: در کل پاسخگویان رمان و داستان ۱۶.۵ درصد و در جمعیت کتابخوان، ۳۴.۴ درصد است و همچنان همان آمارهای پیشین ما که رمان و داستان هم در جمعیت کتابخوان و هم در جمعیت عمومی رقم اول را دارد، حفظ شده است.
صالحی تصریح کرد: عنوان دوم کتابهای دینی است که با ۱۰.۱ درصد در میان کل پاسخگویان و ۲۱.۶ درصد در میان جمعیت کتابخوان است و پس از آن به عنواین دیگر از جمله کتابهای تخصصی و روانشناسی است.
استاندار یزد نیر در این مراسم گفت: خوشبختانه با نام رضوی جشنواره های متعددی را در طول سال های گذشته در استان داشتیم و این جشنواره در رشته های مختلف به تقویت روحیه فرهنگی و اجتماعی در استان یزد کمک کرده و رقابت خوبی در رشته های مختلف ایجاد کرد و برکت رضوی را در جای جای استان و رشته ها شاهد هستیم.
محمد علی طالبی افزود: استان یزد به عنوان استانی که خواستگاه فرهنگی دارد و به منابع فرهنگی و شخصصیت های خود افتخار می کند، توانسته در این جشنواره ها با عنایت امام رضا(ع) کارهای خوبی برای کشور انجام دهد.
وی اظهار داشت : جشنواره رضوی راهی برای برنامه های کلان استان مبنی بر پایتختی کتاب ایران است که به نوعی این برنامه ها تقویت کننده میراث مکتوب ما در سطح استان است .
رئیس هیات مدیره خانه فرهنگ صدوقی یزد نیز در ادامه این مراسم گفت: امید داریم تا این جشنواره که با نام امام رضا(ع) است در سال های دیگر نیز تداوم داشته باشد.
حجت الاسلام محمد صدوقی افزود: مضجع شریف امام رضا (ع) در خراسان باعث ارادتمندی بیشتری در بین مردم به ایشان شده است و حضور ایشان در کشورمان نیز باعث علاقه بیشتر به شناخت ایشان و تبدیل علاقه مردم به علاقه اعتقادی و عجین شدن با اعتقادات دینی و همچنین پایه گذاری حکومت دینی بوده و بعد از شهادت ایشان نیز به عنوان مراکز مهم علمی شده است.
رئیس هیات مدیره خانه فرهنگ صدوقی یزد ادامه داد: ما شاهد برکات زیادی از حضور ایشان در کشورمان بوده ایم که بایستی قدردان آنها باشیم.
حجت الاسلام صدوقی گفت: وقتی ما توان برگزاری جشنواره و تجلیل از شرکت کنندگان در رابطه با آثار امام رضا(ع) را داریم همین امر باعث نشر معارف دینی شده است.
در پایان این مراسم از برگزیدگان در سه بخش کتاب، پایان نامه و مقاله با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل شد.