تانگ فو: روش برخورد با افراد دشوار/ نوشته : سم هورن. ترجمه: نفیسه معتکف. تهران: درسا، 1394
تعداد آدمهای بدقلق و ناسازگار در جهان کم نیست. افرادی که ممکن است به هر شکلی با زبان کنایه یا طعنه به ما نیش بزنند یا شروع به فریاد کشیدن کنند و از حمله ی زبانی لذت ببرند. در مقابل عدهای از افراد هستند که نمی دانند در این وضعیت چه رفتاری با این افراد درست است به همین دلیل سکوت میکنند و سرافکنده میشوند.
سم هورن در کتاب تانگفو با روشهایی ساده و اثبات شده به افراد آموزش میدهد که چطور و کجا بهترین پاسخ را برای افراد دشوار داشته باشند.
کتاب تانگ فو نوشتهی سم هورن اولینبار در سال 2012 منتشر شد. عنوان فرعی این کتاب روش برخورد با افراد دشوار است. سم هورن در این کتاب به خوانندگان میآموزد که چطور روابط اجتماعی موفقی داشته باشند و به جای کنارهگیری از افراد بتوانند با هر شخصی ارتباط برقرار کنند. عنوان کتاب از ترکیب دو کلمه ی تانگ به معنی زبان و فو ورزشهای رزمی است. به همین دلیل نویسنده نام تانگفو را برای کتاب انتخاب کرده است تا به خوانندگان توضیح دهد که در حمله های زبانی چطور میتوانند از زبان مثل یک هنر رزمی استفاده کنند.
سم هورن نویسنده ی کتاب در چهار بخش به خوانندگان می آموزد که با مهارت کلامی از خود در برابر افراد بدقلق، بد زبان، سختگیر و حتی لجباز حمایت کنند، اعتماد به نفس خود را بالا ببرند و با روشهای مشابه هنرهای رزمی، ابتدا از ذهن و بعد زبان خود برای دفاع و حمایت از خود استفاده کنند.
هر بخش از کتاب تانگ فو علاوه بر نکات کاربردی و عملی دارای مثالی است که به خواننده برای رفع درماندگی در برابر افراد دشوار کمک میکند. هر کدام از این مثالها بر اساس تجربیات نویسنده از همایشها و سخنرانیهای او انتخاب شده است. سم هورن کتاب تانگ فو را به زبانی ساده نوشته تا خواندن آن برای خوانندگان راحت و قابل درک باشد.
نفیسه معتکف مترجم کتب روانشناسی و موفقیت، کتاب تانگفو را به فارسی برگردانده و انتشارات درسا این کتاب را روانه بازار نشر کرده است. تانگفو یکی از کتابهای پرفروش در حوزه مهارتهای ارتباطی در چند سال اخیر در ایران بوده است که در یازده نوبت تجدید چاپ شده است.
هر بخش از کتاب با استراتژیها و تکنیکهای به خصوص به افراد کمک میکند تا در بحث و جدلهای کلامی، افراد قلدر را خلع سلاح کنند. در واقع هر کدام از بخشهای کتاب تانگفو به خواننده این امکان را میدهد که از دعوا با همسر تا فرزند ابزاری قوی برای غلبه بر موقعیتهای تنش آمیز داشته باشند.
در فصل اول کتاب نویسنده توضیح میدهد که چطور میتوان خشم و عصبانیت را به همدلی تبدیل کرد و این رهنمودها چه تاثیری دارند. سم هورن در این بخش رهنمودهایی را برای غلبه بر درماندگی ارائه میدهد.
در بخش دوم «حرفهای گفتنی، حرفهای ناگفتنی» نویسنده حرفهای مفید و رهنمودهایی برای تایید به جای مشاجره را بیان میکند.
بخش سوم: تبدیل تضاد به تعاون به خواننده می آموزد چطور با گوش سپردن به مخاطب در او علاقه ایجاد کرد یا دست کم یک صلح نسبی برقرار کرد.
سم هورن در بخش چهارم «دریافت بیشتر خواسته، نیاز، حق» رهنمودهایی برای انتخاب راه مبارزه یعنی بایدها و نبایدهایی را که در مقابل افراد باید به آنها توجه کنیم را ارائه میدهد.
«عملی کردن مقصود» که عنوان بخش آخر است، بر این نکته که شناسایی اولویتها اهمیت دارد تاکید میکند و سه مرحله برای مهارت در تانگفو را به عنوان نتیجه ارائه میدهد.
کتابهای سم هورن از جمله کتاب تانگ فو جزو پرفروشترین کتابها در سراسر جهان بوده است که به 17 زبان ترجمه شده اند و ده ها نفر از اشخاص معروف از جمله «استفان كووی»، «دن پینك»، «تونی رابینز»، «میكی آگراوال»،«كیت فراززی»،«كن بلانچارد» و «مارشال گلداسمیت» آنها را تایید و توصیه کردهاند.
ایده نوشتن کتاب تانگفو زمانی شکل گرفت که سم هورن برای شرکتهای بزرگ به دنبال راهحلهایی در جهت یادگیری طرز برخورد صحیح کارمندان با ارباب رجوع بوده است پی به این موضوع برد که مردم هیچ آمادگی برای برخوردهای نامعقول ندارند و معمولا در برابر این رفتارها سکوت میکنند چون نمیدانند چطور باید از خود دفاع کنند..
در بخشی از کتاب تانگفو میخوانیم
اگر موقع عصبانیت یک لحظه بردباری به خرج دهی، از صد روز پشیمانی و تأسف خلاص میشوی . سؤالهایی مانند: چه احساسی دارم؟ یا چرا آنها چنین رفتار میکنند؟ ، جواب تو را به جای طعنه و کنایه، با احساس همراه میکند. حتی اگر مطمئن نباشی در پس رفتار پرخاشگرانهی کسی چه چیزی نهفته است، کافی است چند ثانیه ای در مورد انگیزهی او کنجکاوی کنی و قانع شوی که نباید حرفی بزنی که بعدا موجب پشیمانی شود.
نگارش: مریم تجملیان (کتابدار کتابخانه وزیری یزد)