محله ( قاسم آباد ) بین محله ( اهرستان ) و ( نعیم آباد ) قرار داشته است . در این محله قناتی بوده است که در عصر قاجار توسط حاج ابوالقاسم رشتی ، یکی از تجار معروف و خیر آن زمان ایجاد شده بود.
قاسم آباد زمانی جزء حومه یزد به شمار می رفت و از آبادی های زرتشتی و مسلمان نشین یزد بود . حاج ابوالقاسم در آن منطقه مسجد ، حسینیه ، کاروانسرا ، حمام و آب انبار بنا کرد و به عمران و آبادانی آن پرداخت.
شغل بیشتر مردم آن آبادی کشاورزی بود . حاج ابوالقاسم رشتی در همان زمان ها شش دانگ قاسم آباد را وقف بر روضه خوانی ، کمک ، اطعام و ... کرد.
با توجه به گسترش شهر ، احداث بلوارها ، خیابان کشی و احداث بناهای متعدد اداری در بلوار دانشجو و ساختمان های مسکونی و تجاری و کمبود آب ، کشاورزی در اراضی قاسم آباد منسوخ شده است اما این موقوفه یکی از پردرآمدترین موقوفات استان یزد به شمار می رود و عواید آن توسط متولی موقوفه به مصرف می رسد .
حاج ابوالقاسم رشتی ارادت خالصی به اباعبدالله الحسین (ع) داشت . نقل است در دوره قاجار نخل بزرگ میدان امیرچقماق به سفارش او ساخته شد . در آن زمان ها هیئت های عزاداران حسینی از دهنو دعوت می شدند و در روز عاشورا برای نخل گردانی و عزاداری به میدان امیر چقماق می آمدند . سپس عزاداران در خانه ای در محله نظر کرده که توسط ایشان خریداری شده بود اطعام می شدند.
(شهرپیر تاریخ : یزد از دیروز تا امروز(جلد دوم). صادق بهجت. یزد: صادق بهجت، 1396.ص.66-67).
نگارش: مریم تجملیان (کتابدار کتابخانه وزیری یزد).