مشيرالممالك يكي از روساي دارايي در زمان قاجار بود و ماليات ها را وصول مي كرد و براي عمران و آباداني يزد از هيچ كوششي فروگذار نبود . او مدرسه اي بنا كرد و هزينه مرمت امامزاده جعفر و ساخت گنبد آن را پرداخت. در ماه محرم و صفر مراسم روضه خواني برگزار مي كرد و ظهر عاشورا براي عزاداران سفره اي مي گسترد. اگر حسينيه ها كمبودي داشتند كمك مي كرد. شب عاشورا پيراهن بلند مشكي مي پوشيد باپاي برهنه كيسه شمع و نقل به دست مي گرفت و به مردم مي داد و اين گونه ارادت خود را به اباعبدالله الحسين (ع) نشان مي داد.
كاروانسراي مشير درمحله امامزاده جعفر قراردارد كه محل بارانداز كاروان ها بود و كاروانيان در اتاق هاي آن استراحت مي كردند. در حال حاضر كاروانسراي مشير بازسازي شده و به نام هتل كاروان از آن استفاده مي شود.
مشير به كشاورزي علاقه داشت. او با احداث قنات يك منطقه را آباد مي كرد سپس اراضي با قنات را به فروش مي رسانيد و يا آب را به صورت جره مي فروخت. (هرشبانه روز به 130جره آب تقسيم مي شد و نصف شبانه روز را يك طاق مي گفتند.)
او يك قنات در ملاباشي ، نزديك دهنو احداث كرد و زمين هاي بسياري را زير كشت برد.
قنات حسن آباد توسط مشيرالممالك يزدي به وجود آمد كه به (حسن آباد مشير) معروف است. در آن محل كشاورزي رونق بسيار داشت و اغلب مردم منطقه در خانه و باغ زندگي مي كردند. آنجا داراي زمين كشاورزي بود كه امروز اراضي خيابان كشي شده و بسياري از اين باغ ها و زمين هاي كشاورزي جاي خود را به بناهاي مسكوني و تجاري داده اند . مشيرالممالك درحسن آباد حمام ، آب انبار و مسجد احداث كرد كه به نام (مشير) معروف است.
مشيرالممالك در روستاي طزرجان نيز قنات احداث كرد كه به نام اوست. روزي يكي از مقني هايي كه مشغول كندن چاه بود به او گفت : اين چاه آب ندارد . مشير پاسخ داد:براي تو كه نان دارد. كارت را ادامه بده.
همچنين در روستاي طزرجان حمامي به نام (حمام مشير) بنا كرد.او يك كانال آب را از مهريز كه آب سيل بوده است به اميرآباد يزد رساند و اراضي بسياري را به زير كشت برد.
(شهرپیر تاریخ : یزد از دیروز تا امروز(جلد دوم). صادق بهجت. یزد: صادق بهجت، 1396.ص.-68-67).
نگارش: مريم تجمليان (كتابدار كتابخانه وزيري یزد).