حاج محمدحسين يكي از ملاكان بزرگ پسته در منطقه رفسنجان بود. او محصول پسته را به خارج از كشور صادر مي كرد. با اينكه تحصيلاتش در حد خواندن و نوشتن بود نقش موثري در تداوم فعاليت تجاري و اجتماعي داشت كه موجب شگفتي بود.
او فعاليتش را در سطح ايران و هند و تا حدودي به اروپا گسترش مي دهد و يكي از تجار بزرگ پسته در زمان خود مي شود. برخوردار ارتباط خوبي با مردم داشت و در مديریت استاد بود. او شش پسر داشت . فرزندانش علاوه بر اينكه به تحصيلات عالي مي رسند صاحب كارنجات متعددي در تهران مي شوند . يكي از فرزندان او به نام محمدتقي پس از فوت پدر محور توسعه اقتصادي خانواده برخوردار بود . در 1357-1342 ، سيزده شركت بزرگ صنعتي در صنايع صوتي ، تصويري ، برقي و خانگي از قبيل راديو ، تلويزيون ، لامپ ، پنكه ، آبميوه گيري ، پلوپز، چرخ گوشت ، يخچال و... به نام كارخانجات ري اوواك ( قوه پارس) ، پارس الكتريك ، پارس توشيبا ( پارس خزر )، لامپ سازي پارس ( توشيبا ) ، كشت و صنعت جيرفت ، فرش پارس ، كالاي الكتريك ، كارتن البرز ، كاشي پارس ، سراميك البرز ، صنايع الكتريكي البرز، لوازم خانگي پارس ، و شركت پوشش به او تعلق داشت.
همچنين نقل است هشتاد مجتمع تجاري ، صنعتي و توليدي داشته است.
مسجد برخوردار :
مسجد برخوردار حاصل اقدامات خيرخواهانه مرحوم حاج محمد حسين برخوردار است كه در زمان پهلوي توسط او در ابتدای خيابان امام (پهلوي) ساخته شد. اين مسجد داراي دو شبستان زمستانه و تابستانه است . شبستان زمستانه بسيار بزرگ و با ستون هاي متعدد و چهار طاقي هاي منظم ، مشابه و زيبا احداث و شبستان تابستانه با سقف ضربي يك تكه با معماري هنرمندانه و زيبا بنا شده و حياط و دو در ورود و خروج دارد. داخل شبستان ها با قالي هاي ممتاز و نفيس پشمي بافت كرمان با طرح و نقش هاي اصيل معروف و بسيار زيبا به اندازه هاي 24متري و همه با يك طرح مفروش شده و زيبايي خاصي به آن صحن و سرا داده است. فرش كردن مسجد از منويات و خواسته گران قدر آن نيك انديش بوده است . نقل است شخصي از حاج محمد حسين پرسيد : براي چه اين فرش هاي نفيس و گرانبها را در مسجد انداخته ايد ؟ پاسخ داد : مي خواهم موقعي كه جوانان به مسجد مي آيند ، اتوي شلوارشان به هم نخورد.
در سال 1348 علي اكبر ، فرزند حاج محمد حسين ، تعدادي مغازه در جنب مسجد را براي توسعه مسجد وقف كرد. اين مسجد در مركز شهر قرار دارد و يكي از مساجد معروف ، منظم و پررفت و آمد است و بيشتر صبح و شب مجلس ختم و روضه خواني در آنجا برگزار مي شود.
مسجد برخوردار داراي رقبات موقوفات در رفسنجان براي مرمت بنا و قالي اعلا براي مسجدو پيش نماز ، خادم ، روشنايي ، افطاري ماه مبارك رمضان ، گلاب و سالي ده روز روضه خواني است.
(شهرپیر تاریخ : یزد از دیروز تا امروز(جلد دوم)/ صادق بهجت. یزد: صادق بهجت، 1396.ص.70-72)
نگارش: مریم تجملیان (کتابدار کتابخانه وزیری یزد).