حاج میرزا تقی رسولیان از اهالی محله "گلچینان" یزد بود. او یکی از بازرگانان فعال و خوش نام این شهر به حساب می آمد که با لیاقت و شایستگی کم نظیری در تجارت و اقتصاد این شهر نقش موثری داشت. رسولیان برای تولید کار، بالا بردن سطح محصولات داخلی و کمک به طبقه نساج و بهبود وضع زندگی بافندگان این شهر با کوشش های بسیاری به تاسیس کارخانه بزرگ پارچه بافی به نام "یزدباف" کمر همت بست. با آغاز به کار کارخانه یزدباف وضع اقتصاد این شهر رونق یافت و عده بسیاری از مردم این شهر از سال 1345 تا امروز در آن مشغول به کار و بافت پارچه های گوناگون و نفیس شدند.
حاج میرزا تقی رسولیان در سال 1340 با شوق و ذوق مسجدی زیبا و دبیرستانی به نام امام حسین (ع) در کوی حنای یزد بنا کرد.
دبیرستان رسولیان دانش آموزان نخبه ای را به جامعه تحویل داده است. از فارغ التحصیلان آن دبیرستان نقل است : تا زمانی که مرحوم رسولیان در قید حیات بوده برای تشویق دانش آموزان به نفرات اول هر کلاس سه سکه پهلوی، نفر دوم دو سکه و نفر سوم یک سکه جایزه می داد.
رسولیان ارادت خاصی به امام حسین (ع) داشت و همه ساله در دهه آخر ماه صفر صبح ها در منزل خود مراسم روضه خوانی برگزار می کرد که هیئت های مذهبی در آن حضور داشتند. امروز آن خانه که قدمت تاریخی دارد به دانشگاه یزد واگذار گردیده است و مراسم روضهخوانی در مسجد امام حسین (مسجد رسولیان) همچنان سال های سال است برگزار میشود.
آن مرد خیر دو آب انبار بسیار زیبا و تاریخی در محلات "گلچینان" و"سیدفتح الدین رضا" احداث کرد که آب انبار سیدفتح الدین رضا با مشارکت حاج علی اکبر ریسمانی، یکی از تجار خیر یزد ساخته شد. این آب انبار دو دهانه ورودی و یک خزینه بزرگ دارد که یک دهانه آن به آب انبار" حاج علی اکبر" و دیگری به نام "رسولیان" مشهور است.
همچنین رسولیان در تهران برای دانشجویان خوابگاه ساخت.
خرید زمین خلد برین و وقف بر گورستان یکی دیگر از اعمال نیک اوست.
پس از پیروزی انقلاب، فرزندش، مهدی به ساخت مرکز آموزشی شبانه روزی معلولین در انتهای بلوار صدوقی کمر همت بست و امروز آن محل به خوبی اداره میشود.
حاج میرزا تقی رسولیان با نیت و اعمال خیر علاوه بر ذخیره معنوی، نام نیک برای خود و خاندان خویش به یادگار گذاشته است.
برگ عیشی به گور خویش فرست
کس نیارد ز پس، تو پیش فرست
(شهرپیر تاریخ : یزد از دیروز تا امروز(جلد دوم)/ صادق بهجت. یزد: صادق بهجت، 1396.ص. 72-73).
نگارش: مریم تجملیان (کتابدار کتابخانه وزیری یزد).