در این کتاب اضافه بر آیات و روایات اسلامی، کلمات انبیاء گذشته و شاگردان آنان و حکماء و فلاسفه جهان به علاوه دانشمندان طب پس از پیامبر و امامان مانند جابر بن حیان شاگرد امام صادق علیهالسلام و هشام و مفضل و کندی و ابن سینا و زکریای رازی و دیگر دانشمندان اسلامی آورده شده و با پزشکی جدید نیز تطبیق داده شده است؛ بدین جهت تا کنون موسوعهای طبی با این گستردگی نوشته نشده بود، لذا لازم است پژوهشگران و جوانان این مطلب را با دقت مورد مطالعه و بررسی و تحقیق قرار دهند و تجزیه و تحلیل و تجربه علمی و عملی در این آن به کار برند.
دایرة المعارف بزرگ طب اسلامی/ مصطفی نورانی. قم: اکرام، 1397.
کتاب دایرةالمعارف بزرگ طب اسلامی مشتمل بر 9 جلد از حیث نوشتاری بگونه ای تحقیقی است که علاوه بر لغات و اصطلاحات انگلیسی، عربی، و فارسی، اردو و سانسکریت را نیز دربردارد همچنین در این کتاب اضافه بر آیات و روایات اسلامی، دستورات انبیا گذشته و شاگردان آنان و حکماء و فلاسفه جهان خصوصاً دانشمندان طب پس از پیامبر و امامان چون جابر بن حیان شاگرد امام صادق علیه السلام وهشام و مفضل و کندی و ابن سینا وذکریای رازی و... آورده شده و با دانش پزشکی نوین نیز تطبیق داده شده است. در این مجموعه تفصیلی گاهی اسم و خواص و محل رویش گیاهان دارویی نیز به چشم می خورد.
اسلام برای سعادت بشر در دنیا و آخرت آمده و نیازهای بشر را در هر زمینه تامین کرده است از جمله در زمینه روان شناسی، جامعه شناسی، اقتصادی، طب و...
بر این اساس موسسه مکتب اهل بیت (ع) تا به حال برخی از علوم را مورد تحقیق و پژوهش قرار داده است، که از آن جمله طب اسلامی است که ثمره ی آن دائرة المعارف بزرگ طب اسلامی است، که در سه مورد پزشکی اسلامی، گیاهان دارویی و پزشکی سنتی آماده و ارائه شده است.
نگارش: مژگان روحانی (کتابدار کتابخانه وزیری یزد).