موزۀ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی نسخهای دستنویس از قرآن کریم را به نمایش گذاشته است که به سفارش امیرکبیر در سال 1224 شمسی کتابت شده است.
به گزارش گنجینه رضوی، مسئول موزۀ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی از نمایش قرآن خطی که به سفارش امیرکبیر کتابت شده است، در این موزه خبر داد. جواد فرهمندنژاد تصریح کرد: این نسخه از قرآن کریم در ربیعالاول سال 1261 هجری قمری، مصادف با 1224 شمسی به دست عبدالوهاب شیرازی، یکی از خوشنویسان مشهور دورۀ قاجار و در شیراز کتابت شده است. وی افزود: این نسخه به صورت کامل و به خط نسخ 14سطری است و ترجمۀ آن به نستعلیق تحریر شده است.
فرهمند ادامه داد: این قرآن بر روی کاغذ ترمه شکری و در 226 برگ در قطع رحلی و ابعاد 2/34 *23 سانتیمتر و به سفارش میرزا محمدتقی خان فراهانی (امیرکبیر)، صدر اعظم ناصرالدین شاه قاجار کتابت شده است. وی جلد این قرآن نفیس را لاکیروغنی دوروی ممتاز عنوان کرد و گفت: جلد این نسخۀ دستنویس قرآن را میرزا احمد مذهب در سال 1262 قمری ساخته است.
فرهمند همچنین از اهدای این قرآن به دست یک بانو در سالهای بعد سخن گفت و اظهار داشت: قرآن کریم به دست بانو مهرآسا سپهبدی در 26 محرم 1350 قمری، مصادف با 1310 شمسی به موزۀ رضوی اهدا شده است و هماکنون با شمارۀ ثبت 1578 در موزۀ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی در حال نمایش قرار دارد. وی کتابت مشخصات سفارشدهنده و کاتب به صورت مبسوط در انتهای کتاب را یکی دیگر از ویژگیهای این نسخه ذکر کرد.
گفتنی است موزۀ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی قرآنهای دستنویس بینظیر و کمنظیری را به نمایش گذاشته است که قرآنهای منسوب به دستخط ائمۀ اطهار(ع) و قرآن بایسنقرمیرزا به عنوان بزرگترین قرآن جهان برخی از این نفایس است. علاقهمندان به مشاهدۀ این نفایس همهروزه از ساعت 8 تا 12:30 با مراجعه به موزۀ قرآن و نفایس واقع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی میتوانند از این نفایس بازدید کنند.