محله گودال مصلی از شمال به محله امامزاده جعفر (علیه السلام)، از جنوب به خیابان شهید رجایی، از شرق به محله میر قطب و از غرب به محله تخت استاد محدود میشود.
به جهت قرار گرفتن مسجد مصلی عتیق در این محله نام آن به صورت محله مصلی، مصلی عتیق و گودال مصلی در متون تاریخی یزد ذکر شده است.
مولف تاریخ یزد در کتاب خود چنین نگاشته است: «در محله مصلی عتیق متقارب کوچه حظیری، امیر شمس الدین محمد خضرشاه خانهای که به خانه امیر هارون مشهور است بخرید و آن را عمارت کرد و طنبی و ایوان و حوضخانه بساخت و دو باغ مشجر مکروم در خلف آن بنهاد و بر در خانه مسجد مروح بنا فرمود و خلیفه امام و حفاظ معین کرد... ".
مولف جامع مفیدی در ذیل معرفی محله مصلی عتیق علاوه بر مطالب فوق به تخریب این محله بر اثر سیل سال ۸۶۰ هجری اشاره نموده است که این نشان از دایر بودن این محله در قرن نهم هجری بوده است. همچنین نام محله مصلی عتیق در کتاب جامع جعفری مکررا آورده شده است.
احداث کاروانسراهایی توسط میرزا فتح الله خان مشیرالممالک از تجار زمان قاجار و خانه های بزرگ دلیلی بر اهمیت این محله در دوره قاجار می باشد.
علاوه بر این وجود اماکن مذهبی همچون حسینیه، مساجد و امامزاده نشان از اهمیت مذهبی محله در بین مردم دارد.
لازم به ذکر است که وجود بازار در مجاورت این محله زندگی مردم محله را تحت تاثیر خود قرار داده است به نحوی که شبکه بازار در درون محله نفوذ کرده است.
محله مذکور دارای بازارچه ای بوده که اصناف مختلف در آن وجود داشته اند اما امروزه تنها بخشی از این بازارچه باقی مانده است. شغل عمده مردم این محل در گذشته شعربافی بوده که به مرور ایام منسوخ شده است.
از عناصر شاخص این محله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱- گنبد مصلی عتیق
٢- حسینیه مصلی عتیق
٣- کاروانسرای گودال مصلی
۴- کاروانسرای مشیر
۵- مسجد مصلی عتیق
۶ - حسینیه سید مصلی
٧- امامزاده سید محمد (سید مصلی)
۸ - کاروانسرای پشت سید
٩- کاروانسرای دو در
١٠- خانه بابایی
۱۱- خانه امامزاده ای
(محلات تاریخی شهر یزد/ محمدحسن خادم زاده. تهران: سبحان نور، ۱۳۸۸).
نگارش: مژگان روحانی (کتابدار کتابخانه وزیری یزد).