محله مذکور از شمال به محله کسنویه و نصرآباد، از جنوب به محله دولت آباد، از شرق به محله نصرآباد، و از غرب به بلوار جمهوری اسلامی محدود می شود.
نام این محله ماخوذ از نام قبرستان قدیمی «سید صحرا» از دوره صفویه می باشد.
تا چندی قبل، منطقه به عنوان مزار محلات کسنویه و نصرآباد به شمار می رفته و تنها چند بنای آرامگاهی، آب انبار و غسالخانه در آن دیده می شد، اما امروزه با توسعه شهر و احداث ساختمانهای جدید در اطراف این مزار، محله ای با عنوان سید صحرا شکل گرفته است.
مولف جامع مفیدی در خصوص اهمیت این مزار آورده است: «سید صحرا در حوالی سرچشمه کسنویه مدفون است». این نشان از اهمیت این مزار در قرن یازدهم هجری است.
مولف دانشنامه مشاهیر یزد در خصوص شخصیت سید صحرا ذکر میکند: «مزار سید صحرا متعلق به امامزاده سید محمود از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام است که در محله سید صحرا یزد واقع شده و در بین برخی از مردم به سید مراد معروف شده است. در بارگاه این امامزاده دو ضریح وجود دارد: در بخش جنوبی مرقدی است منسوب به سید محمود و در جوار آن آرامگاهی است منسوب به سید احمد از فرزندان یا نوادگان امام زین العابدین. این آرامگاه نزد زرتشتیان نیز محترم بوده و زیارتگاه آنهاست». اما در خصوص نسب این افراد و تعلق آنها به دوره تاریخی ذکر شده جای مطالعه بیشتری طلب می کند.
به طور کلی نباید وجود امامزاده مراد را در شکل گیری و تداوم حیات این محله نادیده انگاشت. امروزه کلیه تجمعات فرهنگی و شورای محل، اعیاد و مراسم مذهبی در این مکان برگزار می گردد. لازم به ذکر است تا آب انبار این محله تا چند دهه گذشته فعال بود.
از عناصر شاخص این محله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱- آب انبار سید صحرا
۲- امامزاده مراد
۳- مزار سید صحرا
( محلات تاریخی شهر یزد/ محمدحسن خادم زاده. تهران: سبحان نور، ۱۳۸۸).
نگارش: مژگان روحانی (کتابدار کتابخانه وزیری).