بر روی زیلوهای موجود در این بقعه که متعلق به سالهای 1300 و 1375 هجری قمری بوده، به ترتیب اسامی سیدفتحالرضا و سلطان سیفالدین بافته شده است. شکل ظاهری ساختمان بقعه نشان میدهد که بنای زیارتگاه، دارای قدمت چندانی نیست و در سالهای اخیر بر اثرمرمت و نوسازی، شکل ظاهری نخستین خود را از دست داده است. در دوران گذشته بقعه از یک ساختمان محقر خشت و گلی و گنبد کوچک گلین (کلمبو) تشکیل شده بود.آستانهی سیدفتحالرضا دارای دو درب ورودی است. سردر آن با کاشیهای معرق، خطوط کوفی لوز، نقوش و گل و بوتههای اسلیمی، ترنجی و ختایی آراسته گردیده و دارای قوس جناغی است و در چهار سوی صحن بارگاه، صفههایی به اسلوب جدید با نمای آجری ساخته شد. پیشخوان آستانه سیدفتحالرّضا با کاشیهای معرق، تزیینات مقرنس، رسمی بندی با خطوط ثلث، دو طاق نما و در طرفین پیشخوان دو منارهی آراسته با کاشیهای معرق، خطوط ثلث و نستعلیق، کوفی بنایی، لوز، نقوش اسلیمی، ترنجی و ختایی قرار گرفته است. ازارهی گنبدخانه به ارتفاع یک متر با سنگ پوشیده شده است. آهیانهی گنبدخانه با شمسه آینهکاری تزیین گردیده و چهار فیلپوش آراسته به آینهکاری و چهار طاق نما در آن تعبیه شده و در بدنه دیوار گنبدخانه تزیینات آینهکاری با نقوش هندسی به کار رفته است. در ضلع شرقی آستانه سیدفتحالرّضا، ایوانی با چند صفه و در ضلع غربی آن، شبستان که به مسجد و حسینیه پیوسته، قرار گرفته است.
شبستان که قدیمیترین قسمت بقعه را تشکیل میدهد، مسقف به تاق و تویزه با قد پای کوتاه و قوس جناغی میباشد. در ضلع جنوبی شبستان، محراب قرار گرفته که با تزیینات رسمیبندی، کاشیهای معرق، خطوط ثلث و نقوش گل و بوته اسلیمی، ختایی و ترنجی آراسته گردیده است. ازاره شبستان به ارتفاع یک متر و همچنین کف آن نیز با سنگ پوشیده شده است. پوشش خارجی گنبد به شکل دو پوسته پیوسته با قوس شبدری تند و آراسته به کاشیهای معرق، نقوش اسلیمی، ختایی و ترنجی احداث گردیده است.
(گردشگری مذهبی در یزد: امامزاده ها و بقاع یزد/ سید علی اکبر خدایی، سیدمجمد طباطبایی بافقی، فاطمه اسلامی، مژگان ملک زاده بافقی. یزد: ناقوس فرهنگ، ١٣٩٢).
نگارش: مژگان روحانی (کتابدار کتابخانه وزیری یزد).