تاریخ قرنطینه در ایران، دوره قاجار
ترس از بیماری های واگیردار از گذشته تا کنون وجود داشته است و در طول تاریخ مهمترین موضوع برای جلوگیری از گسترش بیمارهای ها قرنطینه بوده است.
این روزها با گسترش بیماری کرونا و درگیر شدن تعداد زیادی از کشورها موضوع قرنطینه مطرح و در برخی موارد اجرا شده است. در میان اسناد تاریخی باقی مانده از دوره قاجار موضوع قرنطینه مطرح و ماموران و پزشکان وظایف سخت و مهمی داشته اند. در این سند مربوط به اواخر قاجاریه وظایف ماموران و پزشکان در زمان قرنطینه ذکر شده است.
باید اشخاصی که از راه میرسند بدون استثنا معاینه شوند، احیاناً اگر مریضی دیده شد در چادر مریضخانه در تحت نظر طبیب باید باشد، وسایل همراهان جداگانه باید مسکن نمایند. باید طبیب قرنطینه قدغن نماید که مسافرین و غیر مسافرین و تمام اشخاصی که در قرنطینه هستند باید آب جوشیده و غذا پخته....بلکه ظروف دستهای خودشان را باید با آب جوشیده بشویند همه نوع آذوقه برای اشخاص و مال در نزدیک چادرهای قرنطینه باید حاضر باشند و چند نفر مأمور این خدمت باشند که به قیمت عادله اجناس و آذوقه به مردم تأدیه شود. تا اینکه مردم مجبور نباشند به دهات و اطراف تردد نمایند.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.