Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

یادی از مرحوم حاج محمود اکبرزاده یزدی، مداح اهل بیت مشهدی
۱۳۹۹-۰۲-۰۳

 

یادی از مرحوم حاج محمود اکبرزاده یزدی
مداح اهل بیت مشهدی

 

حاج محمود اكبرزاده به عنوان نمادی از حرکت فرهنگی انقلاب اسلامی، از مداحان و شاعران قديمي و پيشكسوت مشهد و داراي سوابق انقلابي در دوران رژيم ستم‌شاهي بود که علاوه بر افتخار خدمتگزاری به حضرت علي بن موسي الرضا (ع)، شاگردان بسياري را در مكتب عاشورايي امام حسين (ع) تربيت و تقديم ملت ولایت‌مدار ايران كرده است.
شخصیت برجسته آن مرحوم برای همه شاگردان و ارادتمندانش، الگوی ممتاز در اخلاص، اخلاق و خدمت با روحیه انقلابی بوده و خواهد بود.
حاج محمود اکبرزاده، شاعر و مداح اهل‌بیت (ع) که به دلیل بیماری در یکی از بیمارستان‌های مشهد بستری بود، در16 فروردین 1399 درگذشت. از او به عنوان «مردی که حافظه انجمن‌های شعر و مداحی مشهد بود» و «از مشوقان شاعران جوان خراسان» یاد می‌شود.
در ادامه بخشی از مصاحبه ای که بخش تاریخ شفاهی کتابخانه آستان قدس رضوی با استاد محمود اکبرزاده‌یزدی داشته است ارائه می گردد:
" این‌جانب محمود اکبرزاده ‌یزدی در سال 1312 در محله نوقان مشهد متولد شدم. تحصیلاتم را در مکتب‌خانه شروع کردم و در دبستان تدین تا پایان دوره ابتدایی ادامه دادم. با فوت پدرم ترک تحصیل کردم و وارد بازار شدم. چون علاقه به مداحی داشتم از همان سنین ده، دوازده سالگی در هیأت‌های مذهبی که در محله نوغان تشکیل می‌شد شروع به مداحی و ذکر مصیبت کردم. در اثر آشنایی با استاد محمدرضا حکیمی در جلسه درس کتاب «الغدیر» علامه امینی که توسط ایشان هفته‌ای یک جلسه در محل خیابان تهران تدریس می‌شد، در این مکان و منزل آیت‌الله شیخ مجتبی قزوینی روضه‌خوانی می‌کردم.
بعد از وقایع 15 خرداد 1342 و بازگشت امام خمینی به قم، با دو دستگاه اتوبوس به همراه انقلابیون مشهد برای استقبال و بازدید از امام، به قم سفر کردیم. من در منزل امام و در جمع مشهدی‌ها شروع به خواندن مصیبت با این شعر کردم که:


                                                                        المنه و لله که نمردیم و بدیدیم
                                                                        دیدار عزیزان و به مقصد برسیدیم
                                                                       چون ماه شب چهارده از شرق بر آمد
                                                                       این روز چون ماه نویش می‌طلبیدیم.


بعد هم ذکر مصیبتی داشتم که در محضر امام حالم دگرگون شد و مجلس یک حال دیگری پیدا کرد. امام بعد که من را در خانه آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی دیدند، رو به من کردند و گفتند: «آقا طیب‌الله، طیب‌الله، طیب‌الله».
از مداحی ارتزاق نمی‌کنم و دفتر مصالح ساختمانی دارم. حدود 16 یا 17 سال است که به صورت افتخاری خادم کشیک هفتم هستم..."


تاریخ مصاحبه: 3 خرداد 1390     به شماره اموالی: 8036
 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید