Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

نامه آستان قدس، آغازگر رسمی انتشار مطبوعات در آستان قدس رضوی
۱۴۰۱-۰۴-۲۰
بررسی فهرست‌های موجودی آرشیوهای مطبوعاتی بیانگر آن است که نشریه "نامه آستان قدس" علاوه بر آرشیو کتابخانه آستان قدس(دوره کامل را دارد)، در کتابخانه مجلس، کتابخانه ملی، کتابخانه مرکزی فارس، ابن مسکویه اصفهان و حتی در کتابخانه علوم کشور آذربایجان برخی شماره های آن موجود است.
نامه آستان قدس

به بهانه سالروز انتشار نشریه در تیرماه 13389، معرفی نشریه "نامه آستان قدس"

آستان قدس رضوی به عنوان نهادی پویا به لحاظ تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی سهم به سزایی درفرهنگ وتاریخ این مملکت داشته است. معرفی و شناساندن بیشتر این نهاد در جامعه، از بایدها و دغدغه های این نهاد عظیم ازقدیم الایام تا کنون بوده است. معرفی و اطلاع رسانی فعالیتهاوخدمات علمی وفرهنگی درکنار سایر امور عمرانی و زیر بنائی از مواردی است که سعی شده درآستان قدس مطرح شود. جریده نگاری که درمشهد از سال 1318قمری(1279شمسی) باانتشار ((روزنامه ادب)) آغازشده بود سبب گردید سالیان بعدنشریات متعدد و به شیوه های مختلفی در این شهر و شهرهای دیگر خراسان چاپ شوند، به شکلی که 20 سال بعد از انتشار روزنامه ادب ((مجله الکمال)) که اولین مجله چاپ مشهد است توسط یکی از کارکنان آستان قدس رضوی فضل الله آل داوود (بدایع نگار آستان قدس) درحوزه علوم اسلامی و درمشهد منتشرشد و از جمله نشریاتی است که انتشار آن منتسب به آستان قدس رضوی است، با این حال برای انتشار اولین نشریه رسمی و با مدیریت مجموعه آستان قدس رضوی چهل سال پس از انتشار ((الکمال)) طول کشید، تازمینه شکل گیری وانتشار نشریه درآستان قدس به وجود آید و گامی نو درراستای اطلاع رسانی و خدمات فرهنگی در این مجموعه برداشته شود. ((نامه آستان قدس)) نشریه فرهنگی، دینی، خبری است که به همت نیابت تولیت وقت آستان قدس رضوی ((محمد مهران)) که خود شخصیتی مطبوعاتی بوده بنا نهاده شد وی با ارائه مقالات مختلف در مدت بیش از پنجاه سال برای مطبوعات، آشنایی نسبتا" کاملی باعرصه جریده نویسی پیدا کرده بود و از این طریق وبا توجه به نفوذی که درمجموعه آستان قدس داشت، نشریه فوق رادرتیرماه سال1339شمسی با انتشار اولین شماره پایه ریزی نمود. انتشار ((نامه آستان قدس)) در شروع کار با تلاش جمعی از نویسندگان دانشمند و فاضل، آغاز شد و سعی گردید با نگاهی جدید به مجموعه آستان قدس برای معرفی آن و همچنین ارائه مقالات دینی که مورد نیاز جامعه علمی بود، تلاش شود و  با همین رویه است که خیلی زود جایگاه مناسبی در بین خوانندگان پیدا می کند.

شناسنامه توصیفی نشریه:
عنوان: نامه آستان قدس
  
شروع انتشار: تیر 1339          
پایان انتشار:   تیر 1353                                      
روش: د ینی خبری               
موسس:محمد مهران  
مدیر: فخرالدین حجازی (ش1تا23)  
        تقی بینش (ش24تا39)                                                  
ناشر : آستان قدس رضوی  
محل انتشار : مشهد   
فاصله انتشار: ماهانه/ دوماهانه/فصلنامه   
زبان: فارسی،انگلیسی،عربی 
بهاء: اشتراک سالانه 300 ریال     تک فروشی 30 ریال   
آدرس: مشهدبن بست علیا دفتر کتابخانه آستان قدس رضوی/ صحن جدیداداره انتشارات وتبلیغات آستان قدس                                  
اعضاء تحریریه: احمدگلچین معانی،محمد تقی دانش پژوه، عبدالحسن مشکوه الدینی، محمدتقی شریعتی ،کاظم مدیر شانه چی
اندازه وقطع: 15/522/5    
تعدادصفحات: به طور میانگین  140صفحه در هر شماره
آنچه در مورد اهداف ورویکرد نشریه می توان اشاره نمود، بر اساس مطالعه مندرجات است که معرفی فعالیتها، خدمات وابنیه، نفایس و اماکن آستان قدس رضوی جزء اهداف اصلی آن بوده است ودر این میان مسائل اخلاقی، اعتقادی و اسلامی و ارائه مقالاتی دراین زمینه توسط اساتید وصاحبنظران از جمله مقوله هائی است که سعی شده بر اساس رویکرد فرهنگی و دینی مجموعه آستان قدس رضوی مورد توجه قرار گیرد.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید