معرفی کتاب
«اولین های مطبوعات ایران»
گردآوری: مریم نوریان(کارشناس سفارش و فراهم آوری مطبوعات)
نویسنده : سید فرید قاسمی 1343 –
محل نشر : تهران
ناشر : آبی
سال نشر : 1383
624 ص
مصور، سیاه و سفید
این منبع به معرفی 21 عنوان از اولین نشریات چاپ شده و اولین تشکل شکل گرفته مطبوعاتی و روند تاریخی آنها درکشور پرداخته است . ودر انتهای کتاب تصاویری از صفحات نخست نشریات را نشان می دهد.سید فرید قاسمی محقق و پژوهشگر معاصرمطبوعات، ضرورت دانستند با توجه به تخصصی شدن علوم در هر زمینه موضوعی، کتاب اولین های مطبوعات تدوین شود تا اطلاعاتی مبتنی بر پژوهش ها و جست و جوهای عمیق ارائه دهند .
هدف از تالیف کتاب توسط ایشان ، چون تحقیق کردند در زمینه معرفی اولین های مطبوعات، کتاب مستقلی انتشار نیافته است و از سوی دیگر نشریه های نوظهور درذیل عنوان خود عبارات نادرستی همچون «اولین نشریه ... در ایران » می آورند و به جامعه اینگونه القا می کنند که کسی تا کنون در آن وادی گام ننهاده و تلاش های پیشینیان نادیده گرفته می شود از این روضرورت دانستند که درباره اولین های مطبوعات اثری مستقل ندوین کنند .
در مجموعه حاضر، اولینهای مطبوعات ایران معرفی و تاریخچه هر یک بررسی شده است. این نشریات ذیل این عناوین معرفی شدهاند: "اولین نشریه ادواری چاپی"، "اولین نشریه غیر فارسی"، "اولین هفتهنامه"، "اولین نشریه فارسی شهرستانی"، "اولین نشریه مصور"، "اولین نشریه علمی و سه زبانه"، "اولین نشریه ادبی"، "اولین نشریه سفر"، "اولین نشریه حقوقی"، "اولین نشریه ادبی"، "اولین نشریه سفر"، "اولین نشریه حقوقی"، "اولین نشریه شیراز"، "اولین سالنامه"، "اولین نشریه نظامی"، "اولین نشریه اقتصادی"، "اولین نشریه اصفهان"، "اولین نشریه آموزشگاهی"، "اولین نشریه روزانه"، "اولین نشریه مجله"، "اولین نشریه اسلامی"، "اولین تشکل و نشریه صنف"، "اولین نشریه زنان" و "اولین نشریه سینمایی".
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.