ضبط 1148 ساعت مصاحبه در بخش تاریخ شفاهی مرکز اسناد آستان قدس رضوی
۱۳۹۵-۰۷-۲۷
یک هزار و 148 ساعت مصاحبه صوتی و تصویری در طول شش ماهه نخست سال 1395 در بخش تاریخ شفاهی مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی ثبت و ضبط شد.
مسئول بخش تاریخ شفاهی مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: 974 ساعت مصاحبه صوتی و 174 ساعت مصاحبه تصویری در طول 774 جلسه با 289 نفر از شخصیتها، مطلعان و معتمدان در مشهد و برخی شهرستانهای خراسان توسط کارشناسان مصاحبه این بخش گرفته شد و در آرشیو اسناد این آستان مقدس ذخیره شد.
محمد نظرزاده افزود: در قالب این گفتوگوها به موضوعات مشاغل قدیمی، مستندسازی روستاهای و شهرکهای اقماری مشهد، لشگر خراسان، ورزشهای پهلوانی و زورخانهای، چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، انقلاب اسلامی در مشهد، تئاتر و سینما در مشهد، خاندانهای قدیمی مشهد و شهرستانهای قوچان، نیشابور و اسفراین، پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: در طول انجام این طرحها، سه هزار و 428 قطعه عکس و یک هزار و 62 برگ سند تاریخی توسط مصاحبهشوندگان به مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی اهدا شده است که در آرشیو اسناد این مجموعه نگهداری میشود.
نظرزاده با اشاره به اینکه گفتوگوهای انجام شده پس از پیادهسازی، تایپ و نمایهسازی به مخزن اسناد آستان قدس رضوی سپرده میشود تا در اختیار پژوهشگران قرار گیرد، گفت: در این مدت، به همت کارشناسان بخش تاریخ شفاهی این آستان مقدس، 376 ساعت متن مصاحبه پیادهسازی و دو هزار و 708 صفحه نیز نمایهسازی شد و اطلاعات گفتوگوها در قالب بیش از 61 هزار توصیفگر به سیستم آرشیو این بخش وارد گردید.
وی از بخش تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی به عنوان یکی از غنیترین مراکز تاریخ شفاهی کشور نام برد و اضافه کرد: در ابتدای هر طرح، با انجام مقدماتی مانند مطالعه و تحقیق، تهیه سؤالات عمومی و تخصصی، ارتباط مصاحبهشوندگان و ... به مصاحبه پرداخته میشود.
مسئول بخش تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی ادامه داد: این آرشیو متناسب با نیازهای سازمانی و حیطه جغرافیایی به ترتیب با اولویت قرار دادن موضوعات تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی، شهر مشهد و استان خراسان رضوی با افراد و شخصیتهای مطلع گفتوگو کرده و اطلاعات تاریخی آنها را ثبت میکند.
وی متذکر شد: تاریخ سیاسی، ابنیه، اداری و فرهنگی آستان قدس رضوی؛ تاریخ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و اداری شهر مشهد؛ تاریخ شفاهی جنگ ایران و عراق و تاریخ شفاهی شهرستانهای استان خراسان رضوی و مناطق و روستاهای اقماری مشهد از جمله موضوعاتی است که در طرحهای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
یادآور میشود، محققان و علاقهمندان با مراجعه به مدیریت امور اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مستقر در ساختمان بنیاد پژوهشهای اسلامی واقع در ضلع شرقی دوربرگردان طبرسی حرم مطهر رضوی، میتوانند از این گنجینه نفیس و کمنظیر تاریخی طبق ضوابط این سازمان بهرهمند شوند.
برگرفته از سایت آستان نیوز
افزودن دیدگاه جدید:
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.