Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی در خرداد ماه
۱۳۹۶-۰۳-۰۴

مناسبت های آستان قدس رضوی در اردیبهشت ماه
 
اول خرداد: تأسیس شرکت داروسازی ثامن(1363)
شرکت داروسازی ثامن، در ابتدا با نام شرکت سرم سازی ثامن، در اول خرداد ماه 1363 تأسیس شد. در ادامه فعالیت شرکت سرم سازی کارخانه‌ی سرم سازی ثامن، با هدف تولید سالانه 12 میلیون واحد سرم، در اردیبهشت ماه 1371 به بهره‌برداری رسید. با توجه به گستردگی تولیدات، در 17 اسفند ماه 1379 شرکت سرم‌سازی ثامن به شرکت داروسازی ثامن تغییر نام داد. هم اکنون این شرکت با بیش از 100 قلم انواع محلول‌های تزریقی و فرآورده‌های دارویی، از مطرح‌ترین و پیشرفته‌ترین شرکت‌های داروسازی کشور به شمار می‌رود. این شرکت با تولید داروی استراتژیک «فاکتور هشت»، ضمن کمک به خودکفایی کشور در زمینه‌ی داروهای مهم و پرهزینه، نقش مؤثری در بومی‌سازی دانش داروهای نوترکیب دارد.
 
دوم خرداد: ابلاغ حکم امام خمینی(قدس سره) به تولیت آستان قدس رضوی برای بازسازی شهر هویزه(1361)
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت جناب حجت الاسلام آقای واعظ طبسی تولیت محترم آستان قدس رضوی دامت افاضاته
پس از اهدای تحیت و سلام، مرقوم شریف با پیشنهاد مسرت بخش واصل گردید. چه کسی اولی از تولیت آستان مطهر و خدمت‌گزار مرقد نورانی حضرتش در ترمیم خرابی‌ها وبنای شهر دوستان معظم اوست و کدام مقام والاتر از مقام ولایت آن سرور در نوازش دوستان عزیز او ... و من از نکته ای بس لازم نمی‌توانم صرف نظر کنم... در مدت تولیت جناب‌عالی آن همه خدمت نموده‌اید و مقایسه‌ی آن با غارتگری‌های دودمان پهلوی که این ثروت عظیم را در راه شهوات و لذات خویش به کار بردند... توفیق جناب‌عالی را در راه خدمت به آستان مقدس مولی خواستار و خدای را شکر که در عصر ما مثل جناب‌عالی به این سمت مقدس راه یافته و به جای ظلمت، نور و به جای خیانت، امانت جایگزین گردیده است.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
2/3/1361
روح الله الموسوی الخمینی

چهارم خرداد: تأسیس شرکت کشت و صنعت سرخس(1356)
شرکت کشت و صنعت سرخس، با هدف انجام فعالیت‌های کشاورزی، باغداری، دامداری، دامپروری و طرح‌های توسعه‌ای، در 4 خرداد ماه 1356 تأسیس شد و به ثبت رسید. این شرکت فعالیت‌های متنوعی در زمینه‌ی کشت انواع محصولات زراعی و باغی، ایجاد و پرورش دام‌های سبک و سنگین، پرورش گل و درخت‌کاری غیرمثمر، خرید و ... را انجام می‌دهد. شرکت کشت و صنعت سرخس، هم اکنون با در اختیار داشتن بیش از 1900 هکتار اراضی زراعی بخش کشاورزی و 39 حلقه چاه عمیق، 200 هکتار باغات پسته، محصولات متنوع و با کیفیتی نظیر یونجه، گندم، جو، تری‌تی‌کاله، ذرت، کلزا، پسته و ...، تولید می‌نماید که علاوه بر رونق اقتصادی منطقه، زمینه‌ی اشتغال و عدم مهاجرت مردم منطقه را فراهم نموده است.
 
سیزدهم خرداد: بهره برداری از بنای جدید بقعه شیخ محمد عارف عباسی معروف به پیرپالان دوز(1382)
آرامگاه پیرپالان‌دوز از بناهای دوره‌ی صفوی، واقع در شرق حرم مطهر و جنب دوربرگردان خیابان نواب صفوی(پایین خیابان) است. طبق کتیبه‌ی منقوش بالای در بقعه، بنای آن به دستور سلطان محمد خدابنده، در سال 985ه.ق بر فراز مقبره‌ی «محمد عارف عباسی» معروف به «پیرپالان‌دوز» از عرفای سلسله‌ی ذهبیه، ساخته شده است. این بنا دارای یک ایوان ورودی با فضای خارجی مکعبی و فضای داخلی چلیپا شکل است و گنبد پیازی آن بر روی طوقی استوانه‌ای قرار گرفته است. آرامگاه پیرپالان‌دوز در طرح نوسازی حریم حرم، به همت سازمان توسعه و عمران حریم حرم حضرت رضا (ع)، بازسازی و نوسازی شد که بنای جدید با توسعه‌ی فضاهای جانبی به صورت یک حیاط با رواق‌هایی در اطراف آن، در 13 خرداد ماه 1382 مورد بهره برداری قرار گرفت.
شانزدهم خرداد: تولید ازمایشی محلول دیالیز صفاقی خودکار در داروسازی ثامن (1390)
شرکت داروسازی ثامن به عنوان یکی از مجموعه‌های اقتصادی، بهداشتی آستان قدس رضوی، در 16 خرداد 1390 برای نخستین بار در کشور موفق به تولید آزمایشی محلول دیالیز صفاقی خودکار شد. شرکت داروسازی ثامن با تولید این محصول و داروی مهم در حجم‌های 2 و 5 لیتری، بخش بزرگی از نیاز کشور را در این رابطه مرتفع نموده است. در این رابطه هم اکنون این شرکت تنها تولید کننده‌ی محلول‌های مورد استفاده در دیالیز صفاقی خودکار است. داروسازی ثامن همچنین با استفاده از تخصص و تجربه‌ی متخصصان داروسازی و امکانات مدرن، فرآورده‌های دارویی مختلفی نظیر هورمون رشد انسانی نوترکیب، بوسرلین و ... را تولید می‌نماید.
 
بیست و دوم خرداد: تأسیس شرکت مسکن و عمران قدس رضوی(1362)
شرکت مسکن و عمران قدس رضوی با هدف انجام پروژه‌های عمرانی زیربنایی و خدمات‌رسانی نظیر راه، راه آهن، آزاد راه، سد، خطوط انتقال نفت، گاز و آب، کانال های انتقال آب، همچنین فراهم سازی ساخت و سازهای صنعتی، شهرک سازی، بزرگراه، پل و ...، در 22 خرداد ماه 1362 تأسیس شد. در این رابطه شرکت مسکن و عمران قدس رضوی تاکنون پروژه‌های عمرانی بزرگ ملی و بین المللی بسیاری نظیر راه آهن مشهد-بافق، آزاد راه مشهد-باغچه، بزرگراه شیروان-بجنورد، راه آهن قزوین- رشت-انزلی، راه آهن بین المللی  مشهد- سرخس، خط انتقال گاز اسفراین- جغتای، ایستگاه راه آهن تربت حیدریه، پل فلزی رودخانه ی فرات در سوریه و ... را انجام داده است.
 
بیست و ششم خرداد: تأسیس شرکت کشت و صنعت اسفراین(1371)
شرکت کشت و صنعت اسفراین تا سال 1370 توسط ارگان‌های جهاد سازندگی، بنیاد مستضعفان و دادسرای انقلاب اسلامی اداره می‌شد اما در 24 مهرماه 1370 طی حکمی از سوی مقام معظم رهبری به آستان قدس رضوی هبه شد و در 26 خرداد ماه 1371 به ثبت رسید. این شرکت هم اکنون با بهره گیری از فناوری‌های نو، و بازنگری در الگوی کشت به فعالیت در زمینه‌ی کشاورزی، دامپروری و شیلات می‌پردازد. این شرکت در زمینه‌ی کشاورزی با تولید محصولات متنوع و با کیفیتی نظیر گندم، جو، کلزا، چغندر قند، یونجه، پنبه، دانه‌ی هندوانه‌ی آجیلی، جالیز، خوراکی، ذرت و... و در زمینه‌ی دامپروری با ایجاد گاوداری صنعتی با 500 رأس فرس استال شیری و تولید دام سبک (گوسفند) و ماهی قزل آلا، موجبات رونق کشاورزی، دامپروری و اقتصادی منطقه را فراهم نموده است.
 
بیست و هفتم خرداد: تأسیس شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی(1377)
شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی، در 27 خرداد ماه 1377 با نام شرکت مشاوره و خدمات رایانه‌ی قدس رضوی تأسیس شد و در سوم دی ماه 1386 به شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی تغییر نام داد. شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی، کلیه‌ی امور رایانه‌ای آستان قدس رضوی را بر عهده داشته و فعالیت‌های مختلفی نظیر مشارکت و سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی فناوری اطلاعات، اجرای طرح‌های حوزه‌ی شبکه، طراحی و اجرای پروژه‌ی مرکز داده‌ی آستان قدس رضوی، اجرای پروژه‌های شبکه‌ی گسترده‌ی حرم مطهر و سازمان اقتصادی، ارائه‌ی مشاوره، تولید و پشتیبانی سیستم‌های نرم افزاری، تأمین تجهیزات، ارائه‌ی خدمات مهندسی فناوری اطلاعات و... را انجام می‌دهد.
 
سی‌ام خرداد: وقف بیمارستان مرتضوی جهان‌آباد نوق رفسنجان به آستان قدس رضوی(1362)
آستان قدس رضوی به منظور ساماندهی و کنترل بهداشت اماکن متبرکه و نیز سلامت زائران و مجاوران امام رضا(ع)، اقدامات مؤثر بهداشتی-درمانی بی‌شماری در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی انجام داده است. احداث و ایجاد بیش از 20 مرکز درمانی متعدد در مشهدالرضا و موقوفات سراسر کشور این نهاد مذهبی، احداث بیمارستان فوق تخصصی رضوی، احداث ساختمان جدید و تجهیز دارالشفای و داروخانه‌ی امام و... از جمله فعالیت‌های خدماتی-بهداشتی آستان قدس رضوی در این سال‌هاست. همچنین این آستان مقدس با ایجاد کارخانجات و شرکت‌های دارویی معتبر، با تولید 30 میلیون قلم انواع داروی عام و خاص، از فعالان عرصه‌ی دارویی کشور به شمار می‌رود. هم اکنون سالانه بیش از 3 میلیون نفر در سال، از مراکز بهداشتی-درمانی آستان قدس رضوی و خدمات مطلوب آنها بهره‌مند می‌شوند.
 
منبع: سالنامه سرزمین خورشید؛ روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی. اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، 1393
 
 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید