Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی در دی ماه
۱۳۹۵-۱۰-۰۲
 
1 دی: انتشار نخستین شماره نشریه «حرم»
با توجه به اهمیت اطلاع رسانی فعالیت های گوناگون آستان قدس رضوی و بستر سازی ارتباط با زائران و مجاوران امام رضا(ع)، اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی در سال 1370 اقدام به انتشار نشریه «حرم» کرد. این نشریه که برخوردار از مضامین والای زیارت و محتوای دلنشین و دینی است، ابتدا به صورت فصلنامه، سپس در سال 1382 به صورت ماهنامه و پس از مدت کوتاهی به هفته نامه تغییر ماهیت داد.
هم اکنون این نشریه به عنوان یکی از پرمخاطب ترین هفته نامه های کشور، با شمارگانی بالغ بر 10 هزار نسخه، علاوه بر هفته نامه، در مناسبت های مختلف مذهبی و ملی نیز فعال بوده و ویژه نامه های متعددی را در این زمینه منتشر می نماید.

 
3 دی: افتتاح ششمین نمازخانه و مجتمع رفاهی میان راهی امام رضا(ع) کاهک، محور سبزوار- شاهرود(1389)
 
5 دی : وقف کتابخانه ی مروج یزد به آستان قدس رضوی(1364)/ افتتاح هفتمین نمازخانه و مجتمع رفاهی میان راهی امام رضا (ع) عشق آباد (1389)

7 دی: بهره برداری از کتابخانه مسجد قبا مشهد(1377)/ افتتاح کتابخانه مسجد بزرگ امام رضا(ع) مشهد(1377)

9 دی: افتتاح کتابخانه ی مسجد زینبیه مشهد(1377)

11 دی: وقف بیمارستان امام رضا (ع) سیرجان به آستان قدس رضوی(1362)

13 دی: تأسیس سازمان موقوفات یزد و کرمان(1375)
سازمان موقوفات یزد و کرمان با هدف مدیریت و اداره ی موقوفات بی شمار استان های یزد و کرمان در 13 دی ماه 1375 تأسیس شد. این سازمان فعالیت های مختلفی در زمینه ی اموال موقوفه انجام می دهد که عمده ی آن معطوف به کشاورزی و تولید پسته و مرکبات است. در این رابطه مرکز ستادی سازمان در شهرهای رفسنجان و واحدهای اجرایی آن در یزد، کرمان، سیرجان، راور، جیرفت و رفسنجان قرار دارد. سازمان موقوفات یزد و کرمان هم اکنون دارای بخش ها و زیرمجموعه های مختلف موقوفاتی نظیر مجتمع کشاورزی و باغداری امام رضا(ع) جیرفت، مجموعه فرهنگی و کتابخانه جوادالائمه (ع) رفسنجان، مهدالرضا(ع) امین شهر، بیمارستان رضویه، هنرستان دخترانه ی مرتضوی رفسنجان، مزرعه ی حسن آباد لایگز و... است.
 
15 دی: افتتاح کتابخانه ی مسجد پیغمبر اکرم(ص) مشهد (1378)

20 دی: وقف بیمارستان سیف الدینی نوق رفسنجان به آستان قدس رضوی(1372)

21 دی: تأسیس سازمان عمران و توسعه ی خراسان (1370)
سازمان عمران و توسعه ی خراسان، یکی از سازمان های تخصصی آستان قدس رضوی است که در 21 دی ماه 1370 تأسیس شد. این سازمان درابتدای شکل گیری با نام طرح جابجایی و اسکان، آغاز به کار نمود اما در ادامه به طرح عمران مسکن قدس رضوی طبس تغییر نام داد و سپس با نام سازمان عمران و توسعه ی جنوب خراسان در 19 خرداد ماه 1371 به ثبت رسید. سازمان عمران و توسعه ی خراسان، از ابتدای تأسیس تاکنون طرح ها و پروژه های مهمی نظیر احداث 20 نمازخانه و مجتمع میان راهی امام رضا(ع) در استان های خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، گلستان، قزوین، احداث 60 باب مدرسه در مناطق زلزله زده ی جنوب خراسان، احداث کتابخانه های امام رضا(ع) بیرجند و قائن، احداث و بازسازی 150 باب مسجد در شهرستان های نهبندان، بیرجند، قائن، تربت جام و تایباد و... را انجام داده است.
24 دی: وقف هنرستان دخترانه ی باقرالعلوم امین شهر انار به آستان قدس رضوی(1349)/ افتتاح و بهره برداری از «باشگاه جوانان مهر» وابسته به مؤسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی (1383)

25 دی: تأسیس مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی(1362)
مؤسسه ی چاپ و انتشارات به عنوان یکی  از ارکان مهم انتشاراتی آستان قدس رضوی، با هدف گسترش و ترویج فرهنگ رضوی و چاپ آثار ارزشمند در زمینه ی علوم و معارف اسلامی و قرآنی، در 25 دی ماه 1362، فعالیت رسمی خود را با چاپ، توزیع و فروش آثار انتشار یافته توسط مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی آغاز نمود. مؤسسه چاپ و انتشارات هم اکنون با تقویت زیرساخت ها و توسعه ی امکانات زیربنایی فرهنگی، گام های مهمی در جهت ترویج فرهنگ مطالعه وارتقای جایگاه کتاب و سایر محصولات مکتوب کشور برداشته است.

27 دی: بهره برداری از کتابخانه ی مسجد الرضا(ع) مشهد(1361)/ تأسیس مؤسسه ی کشاورزی و عمران جنگل های قدس(1365)
شرکت کشاورزی و عمران جنگل های قدس رضوی، با هدف احیا، حفاظت، بهره برداری اصولی از جنگل در چارچوب اصول فنی جنگلداری و جنگل شناسی و... در 27 دی ماه 1365 تأسیس شد. این شرکت در 28 مهر ماه 1372 به شهرستان ساری منتقل شد و به ثبت رسید. شرکت کشاورزی و عمران جنگل های قدس رضوی از ابتدای تأسیس تا کنون علاوه بر احیا و حفاظت جنگل های تحت پوشش، فعالیت های زیربنایی نظیر تولید انواع نهال های جنگلی و انجام عملیات های جنگل کاری، مراقبتی، پرورشی، زراعی، حصارکشی، جاده سازی، ایجاد اییستگاه های ایست و بازرسی و به کارگیری نیروهای حفاظتی و... را انجام داده است که نقش به سزایی در احیای پوشش گیاهی بیش از 70 هزار هکتار از اراضی جنگلی، استان های شمالی کشور داشته است.
 
29 دی: افتتاح رواق دارالمرحمه (1392)
در ادامه روند تکمیل رواق عظیم امام خمینی (قدس سره)، به همت مسئولان و کارکنان آستان قدس رضوی، رواق دارالمرحمه به عنوان یکی از مستحدثات باشکوه عصر شکوهمند انقلاب اسلامی در حرم مطهر، در 29/10/1392 به بهره برداری رسید. این رواق باشکوه با 7600 مترمربع زیربناء دارای سه ورودی اصلی از مسجدگوهرشاد، صحن های جامع رضوی و آزادی است. در روز افتتاح رواق دارالمرحمه، از قرآن مطلای ابراهیم سلطان نیز رونمایی شد.
 
منبع: سالنامه سرزمین خورشید؛ روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی. اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، 1393
 
 
 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید