معرفی کتاب: دستور خط برای مطبوعات و رسانه های گروهی
۱۳۹۵-۰۹-۱۵
عنوان کتاب : دستور خط برای مطبوعات و رسانه های گروهی
پدیدآورندهی این کتاب، دکتر کیانوش رستمی است. انتشارات شاپورخواست خرمآباد انتشار کتاب را برعهده داشته است. دکتر رستمی سالهاست هفتهنامهی منطقهای سیمره را مدیریت میکند. وی دکترای روزنامهنگاری از تاجیکستان و فوقلیسانس زبان و ادبیات فارسی دارد. نگارنده از مدرسان زبان و ادبیات فارسی است و نزدیک به ١٥ سال سابقه حرفهای در زمینه روزنامهنگاری دارد.
دکتر رستمی انگیزهاش از چاپ کتاب را تدوین رسمالخط علمی برای رسانه ها ذکر کرده و معتقد است که استفاده هم زمان از یک رسمالخط واحد در وسایل ارتباطجمعی بسیار ضروری است زیرا خط و زبانی که در رسانهها استفاده میشود پس از مدتی خواسته یا ناخواسته، به عنوان خط یا زبان الگو در میان مخاطبان رایج میشود.
کتاب حاضر دارای یک پیشگفتار و مقدمه است و در قسمتهای مختلف آن لزوم نوشتن دستور خط، تعریف دستور خط و تفاوت آن با دستور زبان، معایب خط فعلی فارسی و راهحلهای بهبود آن، رسمالخط برخی واژههای چند و چوندار فارسی، فرهنگ واژههای همآوا و فرهنگ املایی واژههای مشکل،... موردبررسی قرار گرفته است. در پایان کتاب نیز سه جدول برای کسانی که میخواهند در فرصت اندکی املای واژههای مورد نظر خود را بیابند تنظیم شده است.
کتاب دستور خط فارسی برای مطبوعات در رسانههای گروهی با ویراستاری دکتر علی گراوند و طرح روی جلد کار از یاسر دلفان در پاییز ١٣٩٢ با شمارگان ٢٠٠٠ نسخه، قیمت ٠٠٠/٥٠ ریال و در ٩٥ صفحه از سوی انتشارات شاپورخواست خرم آباد به بازار عرضه شده است. از مهم ترین سرفصل های کتاب مورد اشاره، تعریف خط و زبان، اهمیت و کاربرد آن، معایب و دشواری های خط و کاربرد ارقام و اعداد در تنظیم خبر می باشد.
این کتاب در کتابخانه تخصصی مطبوعات آستان قدس رضوی موجود است.
افزودن دیدگاه جدید:
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.