Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

مرگ سپهبد زاهدی و اشتباه روزنامه مهر ایران؛ یادداشتی در سالروز تاسیس روزنامه (2 دی)
۱۳۹۵-۱۰-۰۲
مرگ سپهبد زاهدی و اشتباه روزنامه مهر ایران؛
یادداشتی در سالروز تأسیس روزنامه(2 دی)

روزنامه مهر ایران را مجید موقر در سال 1320 پس از اینکه زین العابدین رهنما امتیاز روزنامه ایران را از او باز پس گرفت، منتشر کرد. وابستگی این نشریه از سال۱۳۲۰ تا ۱۳۳۵ به حزب عدالت و پیکار و از سال۱۳۳۶تا۱۳۵۸ به حزب مردم بوده است. بعد از مجیدموقر برادرزاده اش محسن موقر مدیریت و امتیاز روزنامه را به دست گرفته است. این روزنامه تا سال 1353 چا پ شده است. از  روزنامه های میانه رو و عمدتا خبری بوده است.

فیروز گوران  که حدود سال ۱۳۳۶ در نوجوانی در چاپخانه مهر ایران پادویی می‌کرد، و بعدها یکی از روزنامه‌نگاران شناخته شده ایران شد و تا شورای سردبیری روزنامه آیندگان هم پیش رفت، در خاطراتش که برای سایت تاریخ ایرانی گفته به شرح ماجرای جالبی که در روزنامه مهر ایران اتفاق افتاد و سبب اخراجش از روزنامه شد، پرداخته است. او می گوید:
 کلاس دهم که رفوزه شدم صبح‌ها با معرفی هوشنگ طاهرپور به‌عنوان مصحح به روزنامه اطلاعات می‌رفتم که پرویز فنی‌زاده بازیگر معروف سریال دایی جان ناپلئون هم در بخش تصحیح آن بود و شب‌ها هم به چاپخانه مهر ایران می‌رفتم که سرمصحح آن هوشنگ طاهرپور بود. من و طاهرپور در ضمن همسایه هم بودیم. شهریور سال ۴۲ سرلشکر فضل‌الله زاهدی درگذشت. روزنامه مهر ایران در یک اشتباه حروفچینی که البته طاهرپور هم متوجه آن نشده بود، پس از انتشار خبر درگذشت زاهدی نوشت:
 «مهر ایران این مصیبت را به عموم ملت ایران بویژه به فرزند ارجمندش اردشیر زاهدی صمیمانه "تبریک" عرض می‌کند.» صبح که به روزنامه اطلاعات رفتم صحبت از تبریک مرگ زاهدی در روزنامه مهر ایران بود، آن روز رفتم خانه دیدم سر کوچه و جلوی در خانه ما پاسبان ایستاده است. ماموران شهربانی پی طاهرپور آمده بودند، منتهی او خانه نبود، ماموران چون قبلا با چاپخانه تماس گرفته بودند، اسم من را هم می‌دانستند. تا اسمم را گفتم مرا به شهربانی بردند. آنجا دیدم ۳، ۴ حروفچین چاپخانه را در یک اتاق نگه داشته بودند. بازجویی از من شروع شد، من هم چون می‌دانستم طاهرپور در گذشته بخاطر هواداری از حزب توده سابقه زندان دارد، بنابراین تصمیم گرفتم مسوولیت این اشتباه را برعهده بگیرم. با اعتراف من از شهربانی به مقامات رده بالا اطلاع دادند که مقصر اصلی را گرفته‌ایم. بازجو یک سیلی به گوشم زد و گفت از چه کسی دستور گرفتی؟ از کجا پول گرفتی؟ من هم توضیح دادم که نه دستوری گرفته‌ام و نه پولی، اشتباها تسلیت، تبریک شده است. بعد از ۳ یا ۴ ساعت طاهرپور را هم بازداشت کردند، او در جریان نبود، مسوولیت اشتباه را می‌پذیرد. صفحه روزنامه هم نشان می‌داد که غلط‌ گیری‌ها آن شب با دست خط طاهرپور انجام شده است. از او می‌پرسند نقش گوران در این موضوع چیست، او هم پاسخ می‌دهد گوران هیچ نقشی ندارد. دوباره آمدند سراغ من و شروع کردند به ضرب و شتم. آنها قبلا به مقامات رده بالا گزارش داده بودند که گوران مقصر بوده و او هم بازداشت شده و اعتراف کرده است. فردا شب من را آزاد کردند اما از ورود به چاپخانه مهر ایران منع شدم و روزنامه اطلاعات هم نرفتم.
برادر خانم طاهرپور در بخش صفحه آرایی روزنامه کیهان کار می‌کرد. او مرا به عنوان رابط سازمان شهرستان‌های روزنامه با حروفچینی پیشنهاد داد. من سال ۴۴ به روزنامه کیهان رفتم .
 
منابع:
روزنامه مهر ایران شهریور 1342
سایت تحقیقاتی تاریخ ایرانی به آدرس:
 http://tarikhirani.ir/fa/news/1/bodyView/633

 
روزنامه مهر ایران 13 شهریور 1342 صفحه 6


روزنامه مهر ایران 14 شهریور 1342 صفحه 1

 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید