برگزاری چهارمین کنگره تاریخدانان ایران در مشهد
این همایش دو روزه در قالب پنج کارگاه و نشست مختلف با موضوع آموزش و برنامه درسی رشته تاریخ، روش شناسی و تاریخ نگری و تاریخ نگاری، همچنین تاریخ، اشتغال و کارآفرینی و نیز تاریخ، دنیای مجازی و جامعه و در نهایت میزگرد تاریخ در نگاه دیگران با حضور استادان علوم سیاسی، جامعه شناسی، ادبیات فارسی و جغرافیا بوده که در اولین روز، نشست های آموزش و برنامه درسی رشته تاریخ، روش شناسی و تاریخ نگری و تاریخ نگاری و تاریخ، اشتغال و کارآفرینی با ارائه ی مقالات توسط صاحب نظران و با حضور هیأت رییسه ی علمی برای هر نشست انجام گرفت.
در حاشیه کنگره تاریخدانان تعدادی کارگاه آموزشی روز سه شنبه 29 آبان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد نیز برگزار شد که عبارت بودند از: کارگاه آموزش تاریخ: مدرسان: دکتر جواد عباسی، دکتر علی اکبر شه آبادی؛ کارگاه تاریخ شفاهی: مدرس دکتر ابوالفضل حسن آبادی؛ کارگاه ترجمه متون تاریخی: مدرسان: دکتر علی خزائی فرید، دکتر محمدتقی ایمان پور.
شایان ذکر است در پایان نشست روز اول در مبحث تاریخ، اشتغال و کارآفرینی جناب آقای دکتر حسن آبادی سخنرانی خود با عنوان « تاریخ برای تاریخ یا تاریخ برای جامعه (اهمیت توجه به جامعه مخاطبان در کاربردی شدن رشته تاریخ)» را ارائه نمود. در کنار برگزاری نشستهای مربوطه انتشارات و آثار تألیفی همکاران اداره اسناد و مطبوعات، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکزاسناد آستان قدس رضوی نیز برای علاقه مندان به نمایش گذاشته شد.
در روز دوم و پایانی کنگره، موضوعاتی چون: تاریخ، دنیای مجازی و جامعه و در نهایت میزگرد تاریخ در نگاه دیگران با حضور استادان علوم سیاسی، جامعه شناسی، ادبیات فارسی و جغرافیا برگزار خواهد شد.
در مراسم اختتامیه کنگره، از آقایان دکتر الهی (استاد بازنشسته گروه تاریخ و نویسنده تاریخ مطبوعات خراسان)، دکتر رادمنش (استاد بازنشسته گروه تاریخ)، عباس قربانیان (مدرس گروه تاریخ)، محمد جابانی (تاریخ نگار قوچان)، مهدی سیدی (تاریخ نگار مشهد، خراسان و آسیای مرکز)، رجبعلی لباف خانیکی (باستان شناس خراسان)، احمد شاهد (تاریخ نگار، نسخه پژوه و سندپژوه اسفراین) و سیاوش مالکی (سندپژوه و تاریخ نگار خراسان جنوبی) تقدیر شد.
لازم به ذکر است که نشست چهارم در موزه بزرگ خراسان واقع در پارک کوهسنگی مشهد برگزار و نشست پنجم و برنامه های اختتامیه، در محل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.