حضور مدیران و کارشناسان مراکز اسناد در نشست ارائة خدمات آرشیوی در سازمان اسناد ملی ایران
۱۳۹۵-۰۵-۲۴
در تاریخ سیزدهم مرداد ماه 1395 نخستین نشست تخصصیِ «دسترسی به اسناد» با میزبانی پژوهشکدة اسناد با حضور برخی از نمایندگان مراکز آرشیوی کشور شامل دکتر یوسفی فر از سازمان اسناد ملی ایران، دکتر زرینی مدیر مرکز اسناد و بایگانی راکد قوة قضاییه، دکتر ططری مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، دکتر حسن آبادی مدیر مرکز اسناد آستان قدس رضوی، و آقای خاکپور مدیر مرکز اسناد وزارت امور خارجه ، در ساختمان آرشیو سازمان اسناد و کتابخانة ملی ایران برگزار شد.
در این نشست ابتدا مدیرانِ مراکز اسناد به معرفی اهداف و عملکرد مجموعة خود پرداختند. در این بخش مدیریت اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی تعداد منابع موجود در مدیریت اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانهها را بالغ بر سیزده میلیون برگ اسناد مکتوب، بیش از صدهزار قطعه عکس و یازده هزار عنوان منابع دیداری وشنیداری، چهارده هزار ساعت مصاحبه در تاریخ شفاهی، بیست وسه هزار عنوان منابع مطبوعاتی (بالغ بر 000/300/2 منبع مطبوعاتی در 4000 عنوان روزنامه، و 19000 عنوان نشریه اعلام کرد. وی سپس با دسته بندی مراکز آرشیوی کشور در قالب آرشیوهای ثابت و آرشیوهای فعال و پویا (با توجه به جذب منابع)، مخالفت خود را با اعمال سلیقه در خصوص ارائة خدمات به محققان و یا محدودیتِ واگذاری منابع آرشیوی به پژوهشگران ابراز داشت.
حسنآبادی در پایان سخنانش تصریح کرد: مردم حلقه گمشده اسناد هستند و باتوجه به محدود بودن تعداد محققان اسنادی در کشور باید زمینههای حضور و استفاده بیشتر آنان را از این منابع فراهم کرد. علاوه بر استفادة عمومی از اسناد، ایجاد ارزش افزوده از محتوای اسناد با خدمات تخصصی، و سعی در تبدیلِ اطلاعات آن به دانش روز، از دیگر وظایف مراکز آرشیویست.
مهمترین توافقات حاصل شده در این نشست، تلاش برای یکسانسازی دستورالعملها و آئیننامههای کاری جهت اتخاذ رویههای واحد، و فراهمسازی زمینههایی برای پایگاه مشترک دادههای اطلاعاتی مراکز جهت تسهیل دسترسی به اسناد بود.
افزودن دیدگاه جدید:
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.