ارزیابی درونی وضعیت ایمنی درکتابخانه با نگاهی به الگوی عملیاتی مدیریت بحران درآرشیو (مورد مطالعه سازمان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی)
۱۳۹۵-۰۹-۱۵
حمید ژیان پور *
جعفر درباغ عنبران*
چکیده
مدیریت بحران فرآیندی بر نامه ریزی، سیستماتیک و عملکردی است که در صورت وقع با تجزیه و تحلیل آن، میتوان در جستجوی یافتن ابزاری برای کاهش اثرات و یا مهار آن بود. راهبرد مدیریت بحران در در آرشیومشتمل برتدوین برنامههای حفاظت پیشگیرانه و برنامه ریزی صحیح برای کنترل بحران است. دراین مقاله با نگاهی به دستورالعمل مدیریت بحران در آرشیو وضعیت ایمنی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با استفاده از مدل ارزیابی درونی در پنج عامل مدیریت، نیروی انسانی، منابع کتابخانه، ساختمان و تجهیزات و عامل بودجه، از نظر کارشناسان سازمان و اعضاء کتابخانه، مورد پژوهش قرار گرفته است. نوع پژوهش بر اساس ماهیت آن از نوع تحقیق کاربردی است. از نظر روش جمع آوری دادهها، تحقیق حاضر از نوع توصیفی _ پیمایشی است. درتحقیق حاضرجامعه مورد مطالعه کتابداران و اعضاء کتابخانه عمومی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی است. با توجه به تعدادکم مدیران کتابخانه وکارکنان بخش های مورد نظر از روش سر شماری کل استفاده شد. در مورد اعضاء کتابخانه با توجه به حجم جامعه مورد پژوهش و گستردگی آن، از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای با انتساب متناسب نمونه مورد مطالعه استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که وضعیت ایمنی درکتابخانه عمومی سازمان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از دیدکارشناسان و اعضاء کتابخانه، متوسط به بالا و در مواردی در زیر مجموعه بخش های کتابخانه متوسط، ارزیابی شده است.
افزودن دیدگاه جدید:
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.