Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

نشست هم‌اندیشی مطبوعات محلی خراسان برگزار شد
۱۳۹۸-۰۲-۲۳

 

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی مطبوعات،

نشست هم‌اندیشی مطبوعات محلی خراسان را برگزار کرد.

 

 

 

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی در این نشست که صبح امروز در تالار شیخ بهایی مرکز اسناد این سازمان برگزار شد، بر تاثیر قلم در هدایت و یا انحراف فکری جامعه تاکید کرد.
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، قلم‌ها را واسطه هدایت افکار عمومی دنیا عنوان کرد و گفت: انسان قبل از اینکه به نوشتن بپردازد، باید خاستگاه فکری خود را معارف قرآن و اهل بیت(ع) قرار دهد که این امر باعث ماندگاری کلام در حافظه بشری خواهد شد.
وی با اشاره به جایگاه فکری خراسان بزرگ در سیر تاریخ تصریح کرد: خراسان در ایران از جایگاه ارزشمندی برخوردار است و منابع ارزشمندی که ذیل پرچم رضوی شکل گرفته باید در دسترس پژوهشگران قرار گیرد.
حسینی با دعوت از اهالی رسانه در یاری رساندن به پیشبرد اهداف این سازمان تاکید کرد: تک‌روی در هیچ مسیری به ثمر نمی‌رسد و رسیدن به اهداف بزرگ نیازمند مشارکت است.
وی در ادامه از ایجاد اندیشگاه رضوی در سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی خبر داد و این مرکز را محفلی برای تضارب آراء دانست.

خراسان، سرزمین روزنامه‌های ماندگار
ابوالفضل حسن آبادی مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی نیز در این جلسه خراسان را قطب روزنامه‌گاری در کشور عنوان کرد و گفت: ویژگی‌هایی که روزنامه‌های خراسانی دارند در بقیه نقاط کشور کمتر دیده می‌شود.
وی خراسان را سرزمین روزنامه‌های ماندگار عنوان کرد و گفت: شهر مشهد به سازگاری‌ با روزنامه‌ها در هر دوره مشهور است، روزنامه‌ها در دوره زمانی طولانی در این شهر به چاپ می‌رسیده است.
حسن آبادی با بیان اینکه روزنامه‌هایی که در خراسان به چاپ می‌رسیده شخصی بودند و وابستگی به جایی نداشتند، افزود: از دوره قاجاریه به بعد خاندان روزنامه‌نگار در خراسان در زمینه مطبوعات فعالیت می‌کردند.
وی در ادامه سخنان خود، مطبوعات را به عنوان یکی از منابع مطالعه پژوهش تاریخ محلی عنوان کرد که دربردارنده اوضاع فکری، اجتماعی و اقتصادی کشور است.
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی تصریح کرد: مطبوعات محلی باید برای 50 ساله آینده برنامه‌ریزی داشته باشد تا بتوانند به عنوان منبع مطالعاتی تاریخی مورد استفاده قرار گیرند.
وی با بیان اینکه مرکز مطبوعات آستان قدس رضوی هم راستا با کتابخانه ملی در حال فعالیت است، تصریح کرد: در نظر داریم در بخش مطبوعات این سازمان زمینه‌ای مناسب را برای تحقیقات پژوهشگران ایجاد کنیم.
در حاشیه این نشست نمایشگاهی از مطبوعات خراسان نیز برپا شد که در قالب 25 تخته شاسی، اولین روزنامه‌های خراسان برای بازدیدکنندگان معرفی شدند.
لینکخبر

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید