خوانش سه کتاب با موضوع دفاع مقدس، در کتابخانه تخصصی ادبیات
۱۳۹۸-۰۷-۰۳
خوانش کتاب با موضوع دفاع مقدس، در کتابخانه تخصصی ادبیات در پاسداشت هفته دفاع مقدس

به مناسبت گرامی داشت هفته دفاع مقدس، خوانش کتاب با موضوع دفاع مقدس، در کتابخانه تخصصی ادبیات برگزار شد. این نشست با حضور استاد سیدعلیرضا مهرداد، چهره ادبی در حوزه دفاع مقدس که نویسنده، مدرس و داور جشنواره های متعدد می باشند که از 15 سالگی وارد جبهه جنگ شده و سابقه شش سال حضور در جبهه و پس از آن حضور در جبهه فرهنگی را داراست، برگزار شد. نویسنده کتب: ابوفاضل، گلبو، گلهای این باغ و آثار ارزشمند دیگری از خاطرات و زندگی داستانی شهدای دافاع مقدس به عنوان کارشناس مجری این نشست ادبی، ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص زنده نگه داشتن یاد شهیدان و دفاع مقدس که گنجینه ای تمام نشدنی است، رزم نامه نویسی سربازان را در دنیا نوشتاری رایج دانست که اتفاقا منجر به خلق آثار فاخری شده است، بویژه که نویسنده کتب داستانی جنگ خود در صحنه های نبرد حضور داشته باشد. وی نوشتن خاطرات در شرق و غرب را با اشاره به شاهکارهای داستانی مثل وداع با اسلحه اثر همینگوی یا آثار تولستوی یا اوریانا فالانچی خبرنگاری که در بحبوحه جنگ نوشتند اشاره کرد.
در ادامه خانم مریم عرفانیان، نویسنده باذوقی که در وصف رزمندگان و شهدای دفاع مقدس می‌نویسد و از نوجوانی ذوق نوشتاری خود را دنبال نموده است و نویسنده ای با آثار متعدد در حوزه دفاع مقدس است، کتاب راهی برای رفتن را که خاطرات بتول خورشاهی است، خاطرات شگفتی شیرزنی که با از خودگذشتگی، چه در دوران انقلاب، چه در دوران جنگ تحمیلی، نقش پر رنگی در عرصه جنگ و دفاع ایفا نمود و با خاطرات او ادبیات پایداری و دفاع مقدس شاهد نقشی دیگر شد.
کتاب راهی برای رفتن، قصه زن پرستار مبارزی است که سرنوشت و نقش او به شگفتی شبیه است و سندی واقعی برای آیندگان. تمام اسامی اشخاص، مکانها و تاریخها در این اثر حقیقی است و این کتاب مستندی از زندگی واقعی شیرزنی که به عشق حضرت زینب در پی هدف خویش تلاش و مبارزه کرد و سختیها را به جان خرید. خوانش منتخبی جذاب از کتاب توسط نویسنده به تکمیل معرفی اثر افزود. استاد مهرداد به تقدیم شدن این کتاب به مقام معظم رهبری اشاره نمودند و داستان شگفت خانم خورشاهی که کرامات و خارق العاده ها در آن مشهود و بی شباهت به تخیل نیست اما حقیقت است.
سپس استاد مهرداد با اشاره به کتاب وقتی سایه ها جان می گیرند، درباره مقدمه عالی اثر که بسیار قوی نوشته شده و خود بابی برای ورود مشتاقانه به خوانش اثر است، افزود 60 درصد توجه مخاطب کتاب با صفحات ابتدایی برانگیخته می‌شود و مقدمه قوی پنجره ای رو به کتاب است، سلیقه راوی و نویسنده را در این اثر قابل توجه دانست و به خوانش داستان کوچ و چینش کلمات و توصیف زیبای عبارات اشاره نمود.
سرهنگ طیب بقایی مقدم، کهنه سرباز جنگ، از تخریب چی های خراسان و ارتش و راوی کتاب وقتی سایه ها جان می گیرند به قلم محبوبه رضوی نیا، با حضور در این نشست ادبی بیان کرد جنگ هنوز تمام نشده و احساس می کنم رسالت ما این است که آن صحنه ها و رشادتها را با ثبت خاطرات به اطلاع آنان که در جنگ حضور نداشتند و درباره آن اطلاعات کمی دارند برسانیم و این رسالت ما در جبهه فرهنگی امروز است و به این دلیل خاطرات خود را در کتابی گردآورده تا از تحریف صحنه های نبرد و مجاهدت رزمندگان و شهدای دفاع مقدس جلوگیری شود.
طیب بقایی مقدم درباره عنوان کتاب گفت همانطور که میادین مین مانند دشمنانی در استتار هستند و مثل سایه هایی که کم کم جان می گیرند، همچنین عنوان کتاب، اشاره به افرادی که مین خنثی می کردند یا در واحد تخریب، تدارکات یا دیگر قسمتهایی فعالیت می کردند و در زمره افراد مطرح نبودند ولی نقشی موثر ایفا کردند هم به نوعی اشاره دارد.
راوی خاطرات خودنوشت، آقای طیب بقایی مقدم، از حضورشان در واحد مهندسی رزمی برای خنثی سازی و کار با مین و مواد منفجره و پاکسازی مناطق تخریب شده خاطراتی بیان نمود که اشک شوق و غم در آن مشهود بود، شوق دلاوری های مردان بی ادعا و غم دیدن لحظات شهادت و یا مصدومیت و نگرانی و دلهره های خانواده ها در زمان جنگ.
راوی اثر این کتاب را حول دو محور مهم دانست، اول محور سرنوشت انسان و دوم اشاره به این مهم که در طول هشت سال دفاع جانانه، چطور رزمندگان اسلام موفق شدند معادلات دشمن را که غیر از رژیم بعثی صدام، چندین کشور دیگر هم کمک صدام در جنگ علیه ایران بودند، برهم بریزند و در عملیاتهای مختلف به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت پیروز میدان باشند.
استاد مهرداد، کارشناس مجری نشست، از وجوه برجسته کتاب را حضور راوی در جنگ و جبهه و نقش فعال ایشان در طول سالها و نقل خاطرلتی که ملموس بوده و حس شده و بیان نکات جالب در واحد تخریب با حضور ایشان را یاآور شد.
سپس خانم محبوبه رضوی نیا، نویسنده کتاب وقتی سایه ها جان می گیرند،  به خوانش بخشی منتخب از کتاب پرداخت.
کتاب حماسه کاوه به قلم حمیدرضا صدوقی، نویسنده ای با قلم خوب برای نظامی نویسی و نثر فخیم و سنگین، که به بیان جزییات حوادث در آثار پرداخته و کتاب در دهه هشتاد چاپ و مجددا نیز بازچاپ شده است، به بیان خاطرات و زندگی نامه سردار شهید محمود کاوه می پردازد. بخشی از این اثر توسط استاد مهرداد خوانش شد.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.