آئین نامه واحد مطالعات ادبیات دفاع مقدس
مقدمه:
سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با هدف حفظ ارزش های دفاع مقدس در نظر دارد تا از طریق تهیه و گردآوری کلیه آثار حوزه ادبیات دفاع مقدس فرصتی را فراهم نماید تا محققان و پژوهشگران این عرصه با فراغ بال بیشتری به تولید محتوی بپردازند. واحد مطالعات ادبیات دفاع مقدس در مهرماه 1398 همزمان با سالروز آغاز جنگ تحمیلی (1359ه.ش) و آغاز هفته دفاع مقدس در مجموعۀ کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی تأسیس گردید.
با توجه به سیره امام رضا علیه السلام مبنی بر گفتگو و مناظره با ادیان و مذاهب مختلف و تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، در مورد جنبش نرم افزاری، توسعه ، پیشرفت و ایجاد کرسی های آزاداندیشی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد اقدام به ایجاد «اندیشگاه رضوی» و ایجاد فرصت مناسب برای حضور و ارائه آثار پژوهشگران، محققان و صاحبنظران پرداخت.
اهداف و وظایف کارگروه ادبیات دفاع مقدس رضوی اندیشگاه رضوی
الف: هدف تأسیس:
انجام فعالیتهای پژوهشی در راستای تولید علم و همچنین حفظ و صیانت از میراث گرانبهای حماسه عظیم مقاومت ملت ایران در طول هشت سال جنگ تحمیلی و ترویج ادبیات مقاومت و پایداری در برابر استکبار جهانی و انتقال آن به نسلهای آینده.
1ـ مجموعه سازی و گردآوری انواع منابع اطلاعاتی در حوزه ادبیات پایداری
2ـ تولید علم و تولید محتوی در موضوع ادبیات مقاومت
3ـ انجام فعالیت های پژوهشی، مقاله، کتاب، پایان نامه در موضوعات ادبیات دفاع مقدس
4- معرفی آثار ارزشمند با هدف حفظ و انتقال این اقدامات ارزشی و مقدس به نسل جوان و نوجوان.
ب: وظایف
برگزاری نشست های تخصصی، انـجام پژوهشهای علـمی و کاربردی در خصوص دفاع مقدس ، فعالسازی گروههای علمی و پژوهشی ، مجموعه سازی و جمعآوری کتب، پایان نامه ها، نشریات و محصولات صوتی، تصویری و ... ، تربیت پژوهشگر و نیروهای متخصص در حوزه ادبیات مقاومت ، بهرهبرداری مناسب از توانمندیهای کلیه سامان های مرتبط با این حوزه، پیگیری و راهاندازی پایگاه دیجیتالی به منظور ایجاد ارتباط علمی با پژوهشگران و صاحبنظران این حوزه.
نیازسنجی پژوهشی در موضوع ادبیات پایداری، برگزاری نشستهای علمی تخصصی و همایشهای پژوهشی، ایجاد تعامل علمی با سایر مراکز و سازمانهای تحقیقی و پژوهشی و دانشگاهی از دیگر وظایف واحد مطالعات ادبیات دفاع مقدس است.
مأموریت:
1) فرهنگسازی و توسعه معارف دفاع مقدس از طریق پژوهشهای بنیادی و کاربردی
2) ایجاد مکانی برای نقد منابع ارزشمند وابسته به موضوع
3) ترویج ارزشهای دفاع مقدس از طریق برگزاری مسابقات، ایجاد نمایشگاه ها و ...
4) برگزاری نشست های تخصصی با دعوت از صاحبنظران و کارشناسان این حوزه
5) بسترسازی برای جلوگیری از فراموشی و تحریف تاریخ دفاع مقدس با معرفی آثار ارزشمند
6) ترغیب و تشویق پژوهشگرانی که در حوزه موضوعی ادبیات دفاع مقدس "خراسان" فعالیت می کنند.