کتابشناسی عبدالرحمن جامی در کتابخانۀ آستان قدس رضوی(ع)
۱۳۹۹-۰۶-۲۲
فهرستی از منابع موجود کتابخانه دربارۀ نورالدین عبدالرحمان جامی تا راهگشای تحقیق و پژوهش برای پژوهش‎گران باشد و مراجعه کنندگان به کتابخانۀ آستان قدس با استفاده از این کتابشناسی بتوانند در سریع ترین زمان و بدون اتلاف وقت به منابع موجود درباره اندیشه‎ها و سبک شعری جامی دست یابند و پژوهش‎های کاملی در این زمینه انجام دهند.

کتابشناسی عبدالرحمن جامی در کتابخانۀ آستان قدس رضوی(ع)
دکتر سیدعلی کرامتی مقدم
حسن زحمتکش
نسرین کمالی‌پور
چکیده
    نورالدین عبدالرحمن جامی یکی از بزرگ‎ترین شاعران زبان فارسی است که در قرن نهم می‎زیست. او در کودکی همراه پدر‌ به هرات‌ مهاجرت کرد و‌ تحصیل علوم دیـنی را از‌ همان‌جا‌ آغاز کرد. جامی در‌ طریق سیر و سلوک و عرفان مـنسوب بـه طـریقه نقشبندیه است. او علاوه بر مقام والای عرفانی و عـلمی، از ذوق شـعری بسیار لطیف‌ و طبعی ظریف برخوردار بود. به حدّی که او را خاتم الشعرا نامیده‎اند. جامی‌ در طول حیات خود همواره مورد توجّه پادشاهان و امرای وقت بوده است.
    کتابخانۀ آستان قدس رضوی یکی از گنجینه‎های ارزشمند و کم نظیر مطالعاتی و پژوهشی در کشور است. این کتابخانه دارای سی و نه کتابخانۀ وابسته است که از این تعداد هفده کتابخانه در سطح شهر مشهد و بیست کتابخانه در شهرهای مختلف کشور است. کتابخانۀ تخصصی ادبیات در کتابخانۀ مرکزی، منابع چاپی و غیر چاپی متنوع و قابل توجهی دارد؛ این مجموعه شامل: کتاب، نشریۀ تخصصی، لوح فشرده و نرم افزارهای تخصصی ادبی مثل واژه‎نامه‎های مختلف و نیز پایان‎نامه‎های مرتبط با زبان و ادبیات فارسی است. امکان دسترسی و استفاده از این منابع برای مراجعان به صورت یک‎جا و هم زمان وجود دارد.
    با توجه به اهمیتی که کتابخانه آستان قدس رضوی و نیز منابع این مجموعۀ ارزشمند برای محققان دارد در این مقاله سعی شده است فهرستی از منابع موجود کتابخانه دربارۀ نورالدین عبدالرحمان جامی تهیه شود تا راهگشای تحقیق و پژوهش برای پژوهش‎گران باشد و مراجعه کنندگان به کتابخانۀ آستان قدس با استفاده از این کتابشناسی بتوانند در سریع ترین زمان و بدون اتلاف وقت به منابع موجود درباره اندیشه‎ها و سبک شعری جامی دست یابند و پژوهش‎های کاملی در این زمینه انجام دهند.
کلیدواژه:
عبدالرحمن جامی، آثار، کتابخانۀ آستان قدس رضوی، کتابشناسی.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.