شمع محراب: زندگي شهيد محراب سيد محمدعلي قاضي طباطبايي/ سعيد لواساني.- تهران: شاهد، ۱۳۸۸.
در مجموعه شمع محراب بیشتر به جنبههایی از شخصیت شهید پرداخته شده که معمولا تحت تاثیر مبارزات سیاسی و شخصیت علمی ایشان از دیدهها پنهان مانده است، تصویری از خلق والا و کریمانهاش، اوج ایمان و اخلاص این شهید. جامعیت شهید قاضی طباطبایی در عرصه عمل و ایمان قابل توجه است. پیشگام شهدای محراب، عمر خویش را در راه کمال پیمود و با کتابها و نوشتهها و جلسات و سخنرانیهایش و با رفتار و کردار، الگو و اسوهای عینی و عملی برای نسل جوان و همه بود.
شمع محراب شامل 10 فصل است که در پایان آن سلسله اجازات، ضمائم، دست خط اجازات و عکس هایی از این عالم بزرگ نیز ارائه شده است. در فصل اول این کتاب که به زندگینامه این عالم اختصاص دارد، نگارنده به ولادت، دودمان، شجره نامه، ازدواج و فرزندان، تحصیلات و اساتید، آثار و تألیفات، بازگشت به ایران، باقیات صالحات و شهد شیرین، میپردازد.
فصل دوم این کتاب نیز با عنوان «گنج بی پایان» به قصه عشق، بر سر پیمان، ضمیر منیر، حریم یار، مایه خوشدلی و فصل سوم نیز با عنوان «گلشن احباب» به گنج محبت، ادب، قدم به قدم به دنبال محبوب، ادب حضور، اخلاق خانوادگی، رفع مشکلات خانوادگی دیگران و نظر پاک خطاپوش، اختصاص پیدا می کند. «باران لطف» عنوان فصل چهارم این مجموعه است که به عناوینی چون اخلاص، نگاه خدا یا دیگران؟ تواضع، محبوبیت، خوان کرم، نیاز جان و پیک مشتاقان اختصاص دارد.
در «برق غیرت» که عنوان پنجمین فصل این کتاب است، عناوینی چون مبارزات، دلباخته حقیقت، برق غیرت، شجاعت، آینه لطف الهی، منزلگه مقصود، جهاد با نفس، جای گرفتهاند.
«مسند خورشید» عنوان فصل ششم این کتاب را شامل می شود که به دریای دانش، در طلب علم، اجازات، ویژگی های علمی و ثمره دانش می پردازد. در فصل هفتم نیز با عنوان «از منظر بزرگان» می توان عناوینی چون ارتباط با بزرگان، شخصیت قاضی از دیدگاه امام خمینی(ره) و دیگر علما را مطالعه کرد. فصل هشتم این کتاب با عنوان «شمع محراب» نیز شامل برتر از شهید، شمع محراب و آرزو است. فصل نهم این کتاب نیز به مصاحبه با برخی علما اختصاص دارد. لازم به ذکر است، 6 شهید محراب، عالمانی چون: مدنی تبریزی سید محمدعلی قاضی طباطبایی، محمد صدوقی، سید عبدالحسین دستغیب و اشرفی اصفهانی هستند.